Připravte si jablečný koláč, který si každý zamiluje. Měkký, vlhký a lahodný koláč, který se snadno a rychle připravuje!
Co budeme potřebovat:
- 150 g krupice
- 250 ml kefíru
- 150 g cukru
- 2 vejce
- 1 špetka soli
- 1 čajovou lžičku jedlé sody
- 2 jablka
- moučkový cukr – na zdobení (nepovinné)
Koláč jsme upekli v kulaté formě o průměru 20 cm.
Jak budeme postupovat:
1. Do hluboké mísy dejte krupici, cukr, špetku soli a kefír. Nechte je 30 minut působit, aby krupice nabobtnala.
2. Přidejte vejce. Velmi dobře promíchejte.
3. Přidejte jedlou sodu. Znovu promíchejte.
4. Přidejte oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka. Míchejte.
5. Dno formy vyložte pečicím papírem a boky vymažte olejem pomocí silikonového štětce. Výslednou směs do něj přeneste a rovnoměrně ji rozetřete.
6. Koláč pečte 45-50 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
7. Nechte ho zcela vychladnout, pak ho tenkým nožem oddělte od stěn pánve a vyjměte ho z pánve. Přeneste je na talíř.
8. Pokud chcete, posypte je moučkovým cukrem.
9. Tento báječný dezert naporcujte a podávejte!