Chceme vám dát recept na báječný dezert, který se skládá z pouhých 2 ingrediencí. Tento dezert z kondenzovaného mléka a škrobu si zamilujete. Příprava a pečení trvá 15 minut. Proto dáváte vodu na čaj ohřívat a ohříváte troubu, protože vše se vaří na 2 doby a 3 pohyby!
Co budeme potřebovat:
- 370 g kondenzovaného mléka (jedna plechovka)
- 200 g škrobu (nejlépe kukuřičného, protože je chuťově neutrální)
Složení dezertu můžete zpestřit přidáním kokosových vloček, ořechů, sušeného ovoce a pod.
Jak budeme postupovat:
1. Smíchejte kondenzované mléko a škrob do hladka, aby nezůstaly žádné hrudky.
2. Vzniklou směs přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Rovnoměrně rozetřete. Čím tenčí vrstva, tím rychleji a křupavěji se upeče. Čím je hustší, tím je výsledný moučník měkčí a samozřejmě se déle peče. Směs jsme rozváleli na obdélníkový plát o rozměrech asi 25 x 35 cm, který byl středně silný.
3. Dezert pečte 10 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Plech položte na prostřední polici (shora dolů, bez konvekce). Připravenost zkontrolujte pomocí párátka.
4. Jakmile moučník vyndáte z trouby, uhlaďte nožem okraje a pak ho nakrájejte na rovnoměrné kousky.
5. Servírujte s velkým potěšením! Chutná intenzivně mléčně, je mírně sladká, hladká, příjemná a pórovitá!
Ze stejného složení můžete připravit jakési sušenky: lžící naneste složení na tác ve tvaru koleček a nechte mezi nimi mezery. Pokud směs rozetřete ve velmi tenké vrstvě a po upečení ji rozkrojíte na 4 stejné díly, získáte vrcholky lahodného koláče.