Hovězí placičky v pikantní kyselé houbové omáčce – jedinečná kombinace masa s voňavými houbami a pikantní omáčkou

Hovězí placičky v pikantní kyselé houbové omáčce – jedinečná kombinace jemného mletého masa s voňavými houbami a pikantní omáčkou.

Hovězí placičky v pikantní kyselé houbové omáčce
Zdroj: recepty.aktuality.sk
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Hovězí placičky v pikantní kyselé houbové omáčce

Co budeme potřebovat:

maso:

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2 lžíce vejce
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 hrst petrželky
  • sůl
  • pepř
  • rostlinný olej na potření

omáčka:

  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1 ks chilli paprička
  • 200 g žampiony
  • 1 konzerva nasekané loupané rajčata
  • 2 dl hovězí vývar (bujón)
  • 1 PL cukr
  • 1 PL ocet
  • 1 PL sójová omáčka
  • sůl
  • pepř

Jak budeme postupovat:

  1. V míse smíchejte maso, vejce, strouhanku a nasekanou petrželku. Směs osolte a opepřete.
  2. Z směsi vytvarujte placičky a krátce je osmažte na troše rozpáleného oleje (použijte větší pánev) – jen tak dlouho, aby se obalily a lehce zezlátly z obou stran. Odložte stranou.
  3. Rubu předehřejte na 180 °C.
  4. Ve šťávě z masa opečte nakrájenou cibuli, česnek a chilli. Přidejte nakrájené houby a krátce je orestujte. Poté přelijte plechovkou rajčat a vývarem a nechte několik minut probublávat. Nakonec omáčku ochuťte cukrem, octem, sójovou omáčkou, solí a pepřem.
  5. Pokud máte pánev vhodnou do trouby, položte maso na omáčku a pečte v troubě asi 20 minut. Pokud takovou pánev nemáme, jednoduše nalijeme omáčku na dno zapékací misky, přidáme maso a zapečeme v troubě.
  6. Podáváme s bramborovou kaší nebo dušenou rýží.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Lahodná houbová omáčka z lesních hub – výsledek stojí za to!