Domů Recepty Těstoviny se slaninou v rajčatové a česnekové omáčce – rychlá a chutná...

Těstoviny se slaninou v rajčatové a česnekové omáčce – rychlá a chutná večeře

ZDROJretete-usoare.eu

Těstoviny se slaninou v rajčatové a česnekové omáčce. Aromatická, chutná a rychlá večeře je hotová prakticky za 10-15 minut. A pokud máte ve spíži konzervu rajčat, trochu slaniny a mražený (nebo čerstvý) strouhaný sýr, je to ještě jednodušší!

Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

  • 1 stroužek česneku
  • 200 g slaniny nebo vařeného uzeného bůčku (ne syrového)
  • 100 g sýra
  • 250 g capellini nebo špaget
  • 400 g rajčat ve vlastní šťávě
  • sůl a pepř – podle chuti
  • 1 špetka cukru


Jak budeme postupovat:

1.Česnek nakrájejte na velmi malé kousky a slaninu na 1,5-2 cm široké kousky.

2.Sýr nastrouhejte na velkém struhadle. Použijte kvalitní, chutný a nepříliš slaný sýr.

3.Těstoviny přidejte do vroucí vody s trochou soli a pravidelně míchejte.

4.Rozpálenou pánev vymažte olivovým olejem, přidejte slaninu a na středním plameni ji několik minut smažte. Dávejte pozor, abyste ji nepřeškvařili nebo nepřipálili. Promíchejte, aby se plátky oddělily a rovnoměrně osmažily.

Zdroj: retete-usoare.eu

5.Přidejte česnek, ujistěte se, že není příliš silný, míchejte a po 1 minutě, jakmile česnek přestane být cítit, přidejte rajčata a nakrájejte je stěrkou. Rajčata osolte, opepřete, oslaďte a případně přidejte bylinky: bazalku nebo oregano. Nebo můžete použít konzervovaná rajčata, která jsou již nakrájená a ochucená.

  • Příprava je stejně chutná jako z čerstvých rajčat, jen je trochu delší: rajčata je třeba blanšírovat, pak oloupat, déle dusit a nejlépe oddělit od slaniny. Navíc výsledný pokrm z čerstvých rajčat bude mít i jinou chuť.
Nepřehlédněte:
Zapečená kuřecí prsa se strouhaným sýrem a rajčaty - velmi chutný oběd

6.Omáčku přiveďte k bodu varu a přidejte těstoviny. Můžete přilít trochu vody z těstovin, aby omáčka nebyla příliš hustá. Dobře promíchejte.

Zdroj: retete-usoare.eu

7.Přisypte nastrouhaný sýr, vypněte oheň, přikryjte pánev pokličkou a nechte jídlo několik minut rozpustit.

Před podáváním těstoviny případně dochuťte mletým černým pepřem. Vyzkoušejte recept a těšíme se na výsledek!

Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme vám dobrou chuť!