Domů Recepty Domácí koblihy s mléčným krémem – rychlé a velmi chutné

Domácí koblihy s mléčným krémem – rychlé a velmi chutné

ZDROJretete-usoare.eu

Tyto domácí koblihy jsou báječné: měkké, nadýchané, vláčné a chutné – jak samotné, tak s náplní (krémem, džemem nebo marmeládou). Zachovávají si svou čerstvost i druhý den!

Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 200 ml mléka
  • 450-470 g hladké mouky
  • 20 g čerstvého droždí
  • 2 žloutky
  • 10 g vanilkového cukru
  • 60 g cukru
  • 60 g másla

Na krém:

  • 400 ml mléka
  • 100 g cukru
  • 35 g kukuřičného škrobu
  • 10 g vanilkového cukru (nepovinné)
  • jedno vejce
  • kůra z poloviny citronu (nepovinné)

Ostatní:

  • slunečnicový olej – na smažení
  • opražený nebo moučkový cukr

Jak budeme postupovat:

1. Připravte těsto: Do hluboké mísy dejte rozdrobené droždí a cukr. Smíchejte je dohromady a rozetřete stěrkou, dokud nezkapalní.

2. Přidejte teplé mléko. Míchejte.

3. Přidejte žloutky lehce rozšlehané vidličkou. Míchejte.

4. Přidejte vanilkový cukr a rozpuštěné máslo (teplé, ne horké). Míchejte.

5. Postupně přidávejte prosátou mouku (potřebné množství se může lišit v závislosti na její kvalitě). Těsto nejprve promíchejte stěrkou, pak ho přeneste na pracovní plochu a rukama ho dobře prohněťte (více než 7-10 minut). Mělo by být homogenní, měkké a mírně lepkavé (pozor, aby se nepotřísnilo příliš velkým množstvím mouky).

Nepřehlédněte:
Vyzkoušejte tento vynikající sýrový věnec s jarní cibulkou: Tu chuť si zamiluje úplně každý!

6. Z těsta vytvarujte kouli a vložte ji do hluboké mísy. Přikryjte ho potravinovou fólií a nechte na teplém místě kynout 1-1,5 hodiny, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Zdroj: retete-usoare.eu

7. Připravte krém: Do hrnce s těžkým dnem dejte vejce, toastový cukr, vanilkový cukr a škrob. Smíchejte do hladka.

8. Postupně přidejte mléko. Velmi dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky.

9. Pokud chcete, můžete přidat citronovou kůru nakrájenou na kousky.

10. Za stálého míchání vařte smetanu na mírném ohni, dokud nezhoustne a neobjeví se první bublinky.

11. Odstavte z ohně a přendejte do čisté mísy. Odstraňte z něj citronovou kůru.

12. Poté ji přikryjte potravinovou fólií tak, aby přišla do přímého kontaktu s jejím povrchem, a nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu.

13. Vytvarujte koblihy: Těsto jemně prohněťte a přeneste ho na pomoučený stůl. Pomocí válečku rozválejte těsto na tloušťku 1 cm.

14. Vystřihněte z něj kruhy pomocí skleničky nebo kulatého tvaru.

Zdroj: retete-usoare.eu

15. Položte je na pomoučené prkénko nebo na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjte je potravinovou fólií a nechte je 30 minut odpočívat.

Nepřehlédněte:
Višňový koláč se žmolenkou a mandlemi, jako od babičky!

16. Koblihy smažte ve velkém množství rozpáleného oleje na mírném až středním ohni (aby se uvnitř opekly) z obou stran dozlatova.

17. Přendejte je na talíř vyložený papírovými utěrkami, abyste odstranili přebytečný olej.

18. Koblihy nechte vychladnout. Pokud chcete, můžete je obalit v opraženém cukru nebo moučkovém cukru.

Zdroj: retete-usoare.eu

19. Poté je naplňte krémem a přendejte ho do sáčku, na který jste nasadili dlouhou tenkou trysku (speciální pro plnění).

Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme vám dobrou chuť.