Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vynikající dort POSEDLOST. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.
Recept na vynikající dort POSEDLOST:
Co budeme potřebovat:
PIŠKOTOVÝ KORPUS:
- 4 vejce
- 1/3 šálku pšeničné mouky
- 2 lžíce bramborové mouky
- 2 lžíce kakaa
- 0,5 hrnku moučkového cukru
ŽELÉ:
- 1 plechovka broskví
- 850 ml tekutiny (broskvová šťáva + voda)
- 3 broskvové želé (já dala citronová želé)
KRÉM:
- 500 g mascarpone
- 500 ml smetany 36%
- 1 plnou polévkovou lžíci kávy Inka zalijeme 2 polévkovými lžícemi vroucí vody
- 0,5 hrnku moučkového cukru
VRCH:
- 2 lžíce smetany 36/30%
- 40 g hořké/mléčné čokolády
Forma 24 x 24 cm
Jak budeme postupovat:
1. Připravte piškot: z bílků ušlehejte tuhý sníh.
2. Po dávkách přidávejte moučkový cukr a míchejte, dokud se úplně nerozpustí.
3. Pokračujte v míchání, přidávejte jeden žloutek po druhém.
4. Přidáme prosátou mouku smíchanou s kakaem a lžící promícháme těsto.
5. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do předehřáté trouby na 175 °C na 20 minut.
6. Svařte broskvovou šťávu s vodou. Poté stáhněte z ohně a želé důkladně promíchejte. Nechte je vychladnout a mírně zkoncentrujte.
7. Piškot vložíme do pekáče, zajistíme okrajem a namočíme do citronové nebo pomerančové šťávy. Poté naaranžujte plátky broskve.
8. Poté želé vylijte a těsto vložte do lednice, aby ztuhlo.
9. Vychlazenou smetanu ušleháme s moučkovým cukrem dotuha. Můžete přidat krém-fix.
10. Přidejte mascarpone a znovu krátce promíchejte.
11. Na závěr vlijte vychladlou kávu a rozmixujte na homogenní krém.
12. Krém nalijte na pevné želé a zarovnejte vrch.
VIDEO NÁVOD:
Doporučujeme také vyzkoušet: Neskutečně výborný čokoládový zákusek s chutným krém