Tato jednoduchá, velmi jemná polévka z bílých fazolí je díky použití lahodných bílých fazolí plná bílkovin a vlákniny. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Polévka z bílých fazolí
Co budeme potřebovat:
- 1,5 šálku bílých fazolí
- 1,5 ks cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 ks mrkve
- 3 ks středně velkých brambor
Ostatní suroviny:
- 1,5 KL sůl
- 1/2 KL mletý černý pepř
- 1 PL slunečnicový olej
- 1 špetka mletá červená paprika
- 50 ml smetana 33%
Jíška:
- 1 PL slunečnicový olej
- 1PL hladká mouka
- 1/2 ks cibule
- 1 hrstka petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Bílé fazole oloupeme, propláchneme a necháme přes noc namočené ve vodě.
2. Cibuli nakrájíme na malé kousky a osmahneme na oleji ve středně velkém hrnci do zlata. Přidejte česnek, propláchnuté fazole a zalijte vodou.
3. Osolte a opepřete a vařte asi 45 minut.
4. Mrkev a brambory očistěte a nakrájejte na kostičky. Přidejte je do polévky a vařte asi 20 minut.
5. Mezitím na oleji osmahněte cibuli, přidejte 1 lžíci hladké mouky, osmahněte a přidejte špetku mleté červené papriky. Odstavte, přilijte trochu studené vody a promíchejte, aby vznikla řidší jíška.
6. Připravenou jíšku nalijte do hrnce s polévkou a ještě několik minut povařte. Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tato polévka z bílých fazolí zaujala, sdílejte recept i vašim přátelům. Vyzkoušejte: Zapečené brambory s mletým masem a sýrem – Rychlý recept pro celou rodinu.