Vietnamská hovězí polévka „Pho Bo“ krok za krokem!

Pho Bo je vietnamský pokrm z vývaru, rýžových nudlí a masa. Základem polévky je vývar nuoc pho z kostí a vybraného koření, které jí dodává potřebnou chuť a vůni. Dnes vás provedeme snad nejjednodušším receptem krok za krokem!

vietnamská hovězí polévka „pho bo“ krok za krokem!
Zdroj: batonrougeclinic.com
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Vietnamská hovězí polévka „Pho Bo“

Co budeme potřebovat:

na vývar:

  • 2 ks větší hrotová kost
  • 500 g hovězí ocas
  • 500 g falešná hovězí svíčková
  • 1 kus větší cibule

pro aroma:

  • 2 ks zázvor (cca 5 cm kousek)
  • 3 ks badyán
  • 2 ks skořicová tyčinka
  • 3 ks kardamom
  • 1 ks větší cibule

k dokončení:

  • 1 balíček rýžové nudle
  • 4 ks šalotka
  • 1 svazek koriandr
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 svazek vietnamská máta
  • 1 plechovka klíčky mungo
  • 2 ks chilli paprička
  • 1 ks limetka
  • sůl
  • třtinový cukr


Jak budeme postupovat:

  • Kosti zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Potom je scedíme a dobře opláchneme, opět zalijeme a dáme vařit spolu s celou očištěnou cibulí a hovězím masem. Přidáme polévkovou lžíci soli a cukru a vaříme 2 až tři hodiny v závislosti na velikosti svíčkovice. Nezakrýváme a příležitostně sesbíráme bílkovinu z povrchu vývaru.
  • Mezitím podélně nakrájíme zázvor na plátky, cibuli rozřízneme na polovinu a spolu se skořicí, anýzem a kardamonem, vše opečeme na suché pánvi či plotně. Tak dosáhneme efektivnějšího uvolnění aroma z koření. Takto připravené koření přidáme k vroucímu vývaru a vaříme dokud masíčko nezměkne.
  • Rýžové nudle namočíme do studené vody na 30 minut, následně krátce povaříme (postupujeme podle návodu na přípravu) a rozdělíme do misek. Nudle v miskách zalijeme scezeným vývarem, přidáme na plátky nakrájenou svíčkovici, mungo klíčky, jarní cibulky, nasekané chilli, šalotku, bylinky a těsně před podáváním pár kapek limetkové šťávy. Hotovo!

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na vietnamskou polévku “Pho Bo” zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také: Babiččina rychlá hrachová polévka s uzeným žebírkem podle tradičního receptu.