Pho Bo je vietnamský pokrm z vývaru, rýžových nudlí a masa. Základem polévky je vývar nuoc pho z kostí a vybraného koření, které jí dodává potřebnou chuť a vůni. Dnes vás provedeme snad nejjednodušším receptem krok za krokem!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vietnamská hovězí polévka „Pho Bo“
Co budeme potřebovat:
na vývar:
- 2 ks větší hrotová kost
- 500 g hovězí ocas
- 500 g falešná hovězí svíčková
- 1 kus větší cibule
pro aroma:
- 2 ks zázvor (cca 5 cm kousek)
- 3 ks badyán
- 2 ks skořicová tyčinka
- 3 ks kardamom
- 1 ks větší cibule
k dokončení:
- 1 balíček rýžové nudle
- 4 ks šalotka
- 1 svazek koriandr
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 svazek vietnamská máta
- 1 plechovka klíčky mungo
- 2 ks chilli paprička
- 1 ks limetka
- sůl
- třtinový cukr
Jak budeme postupovat:
- Kosti zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Potom je scedíme a dobře opláchneme, opět zalijeme a dáme vařit spolu s celou očištěnou cibulí a hovězím masem. Přidáme polévkovou lžíci soli a cukru a vaříme 2 až tři hodiny v závislosti na velikosti svíčkovice. Nezakrýváme a příležitostně sesbíráme bílkovinu z povrchu vývaru.
- Mezitím podélně nakrájíme zázvor na plátky, cibuli rozřízneme na polovinu a spolu se skořicí, anýzem a kardamonem, vše opečeme na suché pánvi či plotně. Tak dosáhneme efektivnějšího uvolnění aroma z koření. Takto připravené koření přidáme k vroucímu vývaru a vaříme dokud masíčko nezměkne.
- Rýžové nudle namočíme do studené vody na 30 minut, následně krátce povaříme (postupujeme podle návodu na přípravu) a rozdělíme do misek. Nudle v miskách zalijeme scezeným vývarem, přidáme na plátky nakrájenou svíčkovici, mungo klíčky, jarní cibulky, nasekané chilli, šalotku, bylinky a těsně před podáváním pár kapek limetkové šťávy. Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na vietnamskou polévku “Pho Bo” zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také: Babiččina rychlá hrachová polévka s uzeným žebírkem podle tradičního receptu.