Domů Recepty Panenka v slaninovo-bylinkovo-hořčičném kabátku s ragú z hlívy ústřičné

Panenka v slaninovo-bylinkovo-hořčičném kabátku s ragú z hlívy ústřičné

ZDROJMartina Hančlová

V dnešním příspěvku si ukážeme recept od Martiny a připravíme si panenku v slaninovo-bylinkovo-hořčičném kabátku s ragú z hlívy ústřičné. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

panenka v slaninovo-bylinkovo-hořčičném kabátku s ragú z hlívy ústřičné
Zdroj: Martina Hančlová

Recept na panenku:

Co budeme potřebovat:

  • 500 g vepřové panenky
  • 150 g plátků slaniny
  • bylinky /oregano, bazalka, tymián a jiné/
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • sůl
  • bílý pepř
  • slunečnicový olej

Na omáčku:

  • 200 g hlívy ústřičné
  • 15 g másla
  • 1 šalotka
  • 180 ml smetany na šlehání
  • 40 ml bílého vína
  • sůl, pepř

Jak budeme postupovat:

1) Panenku nakrájíme na zhruba 10 cm špalíky, šalotku na kostičky, hlívu očistíme a pokrájíme proužky.

2) Slaninu vyskládáme na prkénko vedle sebe tak, aby se lehce překrývala, osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a potřeme hořčicí.
3)Na takto připravenou slaninu položíme špalík panenky a opatrně smotáme. Zajistíme potravinářskou nití. Stejně připravíme i ostatní špalíky panenky.
4) Rozpálíme pánev, dáme trochu oleje a másla a panenku ve slanině opečeme se všech stran dozlatova. Přendáme ji do rozpálené trouby a dáme na zhruba 8-10 minut dopéct. Já ji přendala k bramborám, které jsem pekla jako přílohu v troubě.
5) Mezitím začneme připravovat ragú. Na másle restujeme šalotku jen do sklovita, přidáme hlívu, trochu opečeme, přilijeme víno a zredukujeme tak na polovinu. Vlijeme smetanu, osolíme a opepříme.
6) Hotové ragú servírujeme s panenkou a s přílohou. Já měla pečené máslové brambory v remosce.

 

Nepřehlédněte:
Vynikající netradiční zeleninová bábovka s masem! Pochutná si celá rodina!