Dnes jsme pro vás připravili opravdu skvělý recept. Kdo by nemiloval krémeš? Venku je ještě zima, takže můžeme začít péct v tomto sychravém počasí v teple domova. Pojďme na to!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nejrychlejší a nejlepší krémeš se žloutkovým krémem
Co budeme potřebovat:
- 1 bal. listové těsto
- 2 l mléko
- 1/2 l voda
- 6 ks vejce
- 6 lžic hladká mouka
- 20 g kukuřičný škrob
- 3 bal. vanilkový cukr
- 250 g kr. cukr
- 700 ml smetana ke šlehání
- 2 bal. Smetafix
- moučkový cukr k posypání
Jak budeme postupovat:
- Listové těsto rozdělíme na polovinu a rozválíme na tenký plát, který přeneseme na plech. Propíchněte je vidličkou a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova.
- Vodu, mléko, žloutky, vanilkový cukr, kr. cukr (200 g), mouku a kukuřičný škrob důkladně promícháme, přivedeme k varu, a když se směs začne vařit, uvaříme za stálého míchání hustý pudink.
- Bílky vyšlehejte s 50 g cukru do tuhé pěny a opatrně je vidličkou vmíchejte do hustého horkého pudinku. Spojený krém navrstvěte na upečený plát listového těsta a pěkně uhlaďte.
- Vložte na 15 minut do chladničky a ušlehejte šlehačku se ztužovačem šlehačky.
- Na vychladlý žloutkový krém navrstvíme šlehačku a pěkně uhladíme.
- Druhý plát listového těsta nakrájejte na čtverce a položte je na šlehačku.
- Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento skvělý recept na nejrýchlejší krémeš i Vašim přátelům! Inspirujte se dalším tipem na skvělý recept, konkrétně na Jahodový dort se šlehačkou s naprosto fantastickou chutí připravený za 20 minut!