Hledáte recept na sladký dezert? Pak přestaňte hledat. V dnešním příspěvku Vám ukážeme recept na tradiční domácí tiramisu s tou nejjemnější chutí, na kterém si opravdu pochutnáte. Krém je naprosto lehký a dokonale chutný. Každé sousto tohoto fantastického pečeného Tiramisu je neodolatelné. Úžasnou výhodou tohoto receptu je, že je rychlý na přípravu, i když se to na první pohled nezdá.
Recept na tradiční domácí tiramisu s tou nejjemnější chutí:
Co budeme potřebovat:
- 900 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- 300 ml mléka
- 80 g másla pokojové teploty
- 100 g cukru
- 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
Na krém:
- 650 ml smetany ke šlehání
- 3 vejce
- 4 polévkové lžíce škrobu
- 1 vanilkový lusk
- 1 kondenzované mléko
- 120 g másla
Jak budeme postupovat:
- Rozpuštěné máslo smíchejte s cukrem, přidejte vejce a znovu promíchejte. Přidejte mléko a znovu promíchejte.
- Smíchejte polovinu dávky mouky s práškem do pečiva a přidejte ji do máslové směsi. Poté přidejte zbývající mouku. Těsto by se vám nemělo lepit na ruce. Těsto přikryjte a nechte ho půl hodiny stát na teplém místě.
- Pak ji rozdělte na 20 stejných dílů. Každou část vložte do kulaté dortové formy a lehce prohněťte.
- Každý plátek pečte v troubě při 170 °C asi 5 minut. Mezitím připravte krém.
- Mléko nalijte do hrnce, přidejte vanilku a přiveďte k varu. Vejce smíchejte se škrobem, dokud se úplně nespojí.
- Poté přidejte horké mléko do vaječné směsi a dobře promíchejte. Vraťte na oheň a za stálého míchání vařte, dokud nezhoustne. Odstavte z ohně a nechte vychladnout.
- Rozpusťte máslo a přidejte ho do směsi. Nyní stačí dort sestavit. Plát vždy potřete krémem a pokračujte v tom, dokud nespotřebujete všechny ingredience.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento skvělý recept i Vašim přátelům!
Doporučujeme: Lahodný a velice jednoduše připravený jablečný koláč se smetanou a ořechy