V dnešním příspěvku jsme si pro Vás připravili jednoduchý recept na tradiční britský dezert plný teplého ovoce a zlaté drobenky, kterému se přezdívá crumble. Jedná se o velice snadný dezert na přípravu, ale svou bohatou chutí Vás rozhodně mile překvapí!
V našem podání jsme jako ovoce zvolili sladkou hrušku, která společně se skořicí a křupavou posypkou tvoří ideální kombinaci. Crumble jsme servírovali do keramických zapékacích mističek, ve kterých se například podává i známý creme bruile. Nicméně, použít můžete i větší zapékací mísu. Věříme, že si tento recept zamilujete. Pojďme se na něj tedy podívat!
Ingredience (na 6 porcí):
– ovocná náplň:
- 6 hrušek – oloupaných a zbavených jádřince
- 25 g třtinového / hnědého cukru
- 1 lžíce skořice
– crumble (drobenka)
- 100 g špaldové mouky
- 50 g másla (pokojové teploty)
- 50 g třtinového cukru
- 25 g vloček
- libovolné: hrstka plátků mandlí
Postup:
(1) Předehřejte troubu na 180 °C.
(2) V misce, smíchejte hrušky nasekané na kostky, skořici a hnědý cukr. Směs rozdělte do 6 mističek.
(3) Na crumble nasypte mouku do misky a přidejte změklé máslo. Poté přidejte ještě cukr, vločky a mandle. Zpracujte prstama, dokud se směs nebude podobat jemné strouhance.
(4) Hruškovou náplň posypte crumbleovou směsí a lehce stiskněte dolů.
(5) Pečte 35-40 minut do zlatava a mističky pořádně vyškrábněte lžičkou!
[videopress 0GTYbgZp]