Dnešní recept na kynutý perníkový knedlík vařený v páře, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Jany Podolákové Burkartové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.
Nyní už ale zpět k dnešnímu receptu. Příprava tohoto knedlíku je velice snadná a časově nenáročná. Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento kynutý perníkový knedlík vařený v páře.
Pokud hledáte nějakou sladkou dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento lahodný dort s mandarinkami!
Výborný recept na kynutý perníkový knedlík:
Co budeme potřebovat:
- 500 g polohrubé mouky
- 100 g perníku na strouhání (nejlépe ho nasekat v sekáčku na hrubší kousky, nebo ho nožem nakrájet na malé kostičky)
- 1 žloutek
- sůl
- lžičku cukru do kvásku
- půl kostky droždí
- 250 ml teplého mléka
- 2 lžíce oleje
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si z droždí, mléka a cukru necháme vzejít kvásek. Přidáme zbytek surovin kromě perníku a vypracujeme si hezké, hladké těsto.
2) Teprve poté zlehka přidáme perník, tak jako bychom zapracovávali housku. Ihned si uděláme 2 šišky a necháme 40 minut kynout pod utěrkou.
3) Vaříme v páře 15 minut a po vytažení kontrolujeme špejlí. Nakonec potřeme olejem. Máme hotovo!