Připravené za 30 minut! Výborné, univerzální těsto na buchty a koláče

Pokud hledáte recept na výborné univerzální těsto pro váš moučník, buchty či domácí koláče, pak je vaše hledání u konce! Dnes si totiž společně přichystáme právě fantastické, domácí těsto, na které vám bude stačit pouze těchto pár ingrediencí. Příprava tohoto těsta je navíc velice jednoduchá a zvládne jej téměř každý!

Oslovili jsme vás? Pojďme si tedy společně přichystat toto výborné univerzální těsto!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.

Recept na univerzální těsto na pečení
Zdroj: vk.com

Co budeme potřebovat na univerzální těsto:

  • 1 bílý jogurt
  • půl hrnku oleje
  • kostka droždí
  • lžička soli
  • cukr podle chuti
  • 3 hrnky hladké mouky

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si smícháme v jedné míse olej s jogurtem. Trošku prohřejeme v mikrovlnce a začneme přidávat sůl a také cukr.

2) Dále si rozdrolíme droždí do mouky. Nyní do mouky přidáme teplou jogurtovou směs. Vymícháme do hladké podoby a dáme na 30 minut kynout na teplé místo.

3) Nyní si vyválíme do Vámi zvoleného tvaru a podoby. Pečeme při 180–200 stupních. Máme hotovo!

Přejeme Vám dobrou chuť!

Vyzkoušeli jste tento skvělý recept? Podělte se s námi o výsledek. Vyfoťte Váš výtvor a zašlete nám ho na náš email primainspirace@email.cz. Děkujeme

Sdílejte tento recept na výborné, univerzální těsto také s vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete recept na čokoládový dezert.