Vynikající mandlový pamlsek, který stojí za vyzkoušení – úžasná chuť

V dnešním článku Vám ukáže vynikající recept na tradiční švédský dezert s jemného těsta a máslového krému. Připravte tento mandlový pamlsek svým známým a rodině co nejdříve, určitě si ho také zamilují. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.

Tento mandlový pamlsek si každý zamiluje.     
Tento mandlový pamlsek si každý zamiluje.                    Zdroj: Last Minute Kitchen

Co budeme potřebovat na mandlový pamlsek:

Na těsto:

  • 4 bílky
  • 140 g mandlí
  • 80 g kr. cukru

Na náplň:

  • 4 žloutky
  • 70 gramů kr. cukru
  • 4 g vanilkového cukru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 125 g másla
  • 50 g mandlových vloček k posypání

Dále:

  • Forma na pečení: 20 cm

Jak budeme postupovat:

1) Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme se špetkou soli a cukrem na sníh. Do sněhu ručně vmícháme ořechy.

vynikající mandlový pamlsek, který stojí za vyzkoušení – úžasná chuť
Zdroj: Last Minute Kitchen
Ořechy použijeme nadrcené.   
Ořechy použijeme nadrcené.                                        Zdroj: Last Minute Kitchen

2) Bílkové těsto rozdělíme na polovinu.

Těsto přendáme do formy vystlané pečícím papírem. 
Těsto přendáme do formy vystlané pečícím papírem.     Zdroj: Last Minute Kitchen

3) Každou část těsta navrstvíme do samostatné formy vystlané pečícím papírem.

5) Pečeme 20 – 25 min při 180 C.

Výsledné upečené těsto.   
Výsledné upečené těsto.                                               Zdroj: Last Minute Kitchen

6) Necháme vychladnout, poté opatrně oddělíme od okrajů formy a vyjmeme.

7) Na krém si smícháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme smetanu a přendáme na plamen. Uvaříme hustý pudink, který necháme pod fólií vychladnout.

vynikající mandlový pamlsek, který stojí za vyzkoušení – úžasná chuť
Zdroj: Last Minute Kitchen
Potravinářskou fólií zakryjeme mísu s krémem. 
Potravinářskou fólií zakryjeme mísu s krémem.              Zdroj: Last Minute Kitchen

8) Změklé máslo našleháme a poté po částech zašleháme žloutkový krém.

Použijeme ruční mixér.
Použijeme ruční mixér.                                                Zdroj: Last Minute Kitchen

9) Krém natřeme mezi vychladlé pláty těsta a vršek dezertu ozdobíme zbytkem krému.

vynikající mandlový pamlsek, který stojí za vyzkoušení – úžasná chuť
Zdroj: Last Minute Kitchen

10) Nakonec si na suché pánvi opečeme mandle. Mandle použijeme po celé ploše dezertu.

Tento mandlový pamlsek se stane Váš oblíbeným. 
Tento mandlový pamlsek se stane Váš oblíbeným.          Zdroj: Last Minute Kitchen

Přejeme Vám dobrou chuť!

Vyzkoušeli jste tento skvělý recept? Podělte se s námi o výsledek. Vyfoťte Váš výtvor a zašlete nám ho na náš email primainspirace@email.cz. Děkujeme

VIDEO NÁVOD NA SKVĚLÝ MANDLOVÝ PAMLSEK:

Patříte mezi milovníky rychlých a nepečených dezertu? Vyzkoušejte také recept na „Vynikající “Milky Way” koláč bez pečení – jednoduchá a rychlá příprava

Sdílejte tento recept na mandlový pamlsek s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají.