Domů Recepty Připravte si ke kávě tuto jablkovo-jogurtovou bábovku s úžasnou chutí

Připravte si ke kávě tuto jablkovo-jogurtovou bábovku s úžasnou chutí

ZDROJTutti a Tavola

Patříte mezi milovníky jablek a bábovek? Pokud ano, tak je tento dnešní recept přímo pro Vás. Jedná se o jablkovo-jogurtovou bábovku s rozinkami a úžasnou chutí, která se skvěle hodí k odpolední kávě. Připravte ji svým známým a rodině co nejdříve, určitě si ji také zamilují. Pojďme na to.

Podívejte se také na jiné recepty na bábovku.

Recept na jablkovo-jogurtovou bábovku
Připravte si tuto geniální bábovku k odpoledně kávě s přáteli a rodinou.       Zdroj:
Tutti a Tavola

Co budeme potřebovat na tuto vynikající bábovku:

  • 3 vejce
  • 1 kelímek přírodního jogurtu
  • 1 kelímek a 1/2 cukru
  • 1/2 kelímku mléka
  • 1/2 kelímku oleje
  • 4-5 kelímků hladké mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 jablko
  • Rozinky
  • 1 pomeranč

1) V misce si rozmícháme vejce, cukr, mléko, jogurt, olej a všechno promícháme.

Důkladně vše promícháme ve skleněné míse.
Důkladně vše promícháme ve skleněné míse. Použijeme metličku.                          Zdroj:
Tutti a Tavola

2) Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva. Postupně vmícháme do tekuté směsi a utřeme jednotné těsto. Přidáme kůru z  omytého pomeranče.

Vznikne nám krásně vláčně těsto s trochou pomerančové kůry.
Vznikne nám krásně vláčně těsto s trochou pomerančové kůry.                    Zdroj:
Tutti a Tavola

3) Formu na bábovku si vymažeme máslem. Navrstvíme těsto a přidáme plátky jablek. Na jablečnou vrstvu přihodíme několik rozinek.

Celý povrch formy vymažte pečlivě těstem, aby se někde nepřilepilo.
Celý povrch formy vymažte pečlivě těstem, aby se někde nepřilepilo.           Zdroj:
Tutti a Tavola
Jablka rozmístíme těsně vedle sebe po celé ploše a přihodíme pár hrozinek. 
Jablka rozmístíme těsně vedle sebe po celé ploše a přihodíme pár hrozinek.    Zdroj:
Tutti a Tavola

4) Vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 35 minut.

Bábovku už stačí jen nechat vychladnout a podávat.   
Bábovku už stačí jen nechat vychladnout a podávat.                                     Zdroj:
Tutti a Tavola

Přejeme Vám dobrou chuť!

Vyzkoušeli jste tento skvělý recept na bábovku? Podělte se s námi o výsledek. Vyfoťte Váš výtvor a zašlete nám ho na náš email primainspirace@email.cz. Děkujeme Vám.

Nepřehlédněte:
Připravte si toto velikonoční pečivo: Inspirace na pečení z univerzálního těsta!

Prohlédněte si také recept na „Jablečný koláč, který musíte vyzkoušet – ideální ke kávě a snídani


Pokud se Vám článek na bábovku líbí, nezapomeňte ho sdílet i svým přátelům, kteří si ho určitě také zamilují.