Snadný a chutný dezert – Výborná roláda s marmeládou!

Hledáte nějakou snadnou a chutnou inspiraci k víkendové kávě či jako pohoštění pro nečekanou návštěvu? V tom případě tu jste na správném místě! Konkrétně nás dnes čeká výborná roláda s marmeládou!

Recept je opravdu snadný a rychlý, není třeba se čehokoliv bát. Velkou výhodou této mňamky je, že nám na přípravu postačí pouze těchto pár ingrediencí, které skoro vždy máte doma. Roláda je také skvělým tipem na víkendovou snídani až do postele, kterou jistě potěšíte každého člena vaší rodiny. Pokud vám marmeláda nevyhovuje můžete ji nahradit tím co máte rádi právě vy, například smetanový krémem či jen nutellou. Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tuto jednoduchou mňamku!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.

Snadný a chutný dezert - Výborná roláda s marmeládou!
Zdroj: eda.ru

Co budeme potřebovat:

  • 5 ks vajec
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g cukru
  • marmeláda
  • tvaroh

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si oddělíme bílky od žloutků. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. V druhé míse si vymícháme žloutky s cukrem.

2) Do žloutkové směsi přidáváme postupně a po malých částkách mouku. Vymícháme do hladké podoby a poté opatrně přidáváme sníh.

3) Připravíme si plech, který si vyložíme pečícím papírem. Těsto na něj rovnoměrně rozetřeme.

4) Pečeme při 170 stupních zhruba 20 minut. Jakmile vyndáme z trouby, tak ještě na teplé těsto nanášíme marmeládu a také tvaroh (můžete použít i něco jiného, záleží na chuti). Poté začneme rolovat. Dále už stačí jen nechat vychladnout. Máme hotovo!

Sdílejte tento recept na výbornou roládu s marmeládou také s vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete recept na výbornou jablečnou buchtu se smetanou.