Pokud patříte mezi milovníky žloutkového krému či ořechových dezertů, pak jste tu na správném místě! Dnes si společně přichystáme skvělou buchtu s vlašskými ořechy a také žloutkovým krémem. Spojení ořechů s žloutkovým krémem je prostě skvělé! Příprava tohoto dezertu není ani nijak pracná a časově náročná. Oslovil vás tento recept? Pojďme si tedy společně přichystat tuto buchtu s vlašskými ořechy a také žloutkovým krémem!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.
Co budeme potřebovat:
těsto
- 9 ks bílků
- špetku soli
- 5 lžic cukru krystal
- 5 lžic polohrubé mouky
- 200 g mletých ořechů
krém
- 9 ks žloutků
- 250 g cukru krystal
- 5 lžic hladké mouky
- 300 ml mléka
- jedno balení másla
- 5 sáčků vanilkového cukru
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si z bílků, soli a cukru vyšleháme tuhý sníh. Poté přidáváme ořechy a také mouku ale po malých dávkách! Důkladně promícháme a směs rozdělíme na 2 poloviny.
2) Připravíme si plech, který si vyložíme pečícím papírem. Na něj umístíme jednotlivé směsi. Oba pláty pečeme při nízké teplotě do zlatohněda.
3) Pokračujeme krémem. Smícháme si vaječné žloutky s cukrem, moukou a mlékem. Na mírném ohni začneme zahřívat, dokud nám směs nezhoustne.
4) Dále si rozmixujeme máslo a smícháme s vanilkovým cukrem.
5) Směs, kterou jsme zahřívali sundáme z ohně, a ještě do teplého krému přidáme sladké máslo.
6) V posledním kroku si první plát pomažeme krémem a přiklopíme druhým plátem. Vrch druhého plátu si pomažeme už jen tenkou krémovou vrstvou. Můžeme přizdobit kokosem.