
Tyto nepečené zmrzlinky z dortových oplátek jsou hravou a nostalgickou sladkostí, která potěší děti i dospělé. Jemný vanilkový krém připomíná klasickou zmrzlinovou náplň a křupavá oplatka dodává dezertu lehkost.
Výhodou je jednoduchá příprava bez pečení a možnost zmrzlinky tvarovat i zdobit podle fantazie. Jsou ideální jako originální dezert nebo sladké pohoštění na oslavy.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na sladké pochoutky!
Oplatkové zmrzlinky s vanilkovým krémem a čokoládou
Co budeme potřebovat:
- ½ balíčku dortových oplatek (kupte is je více a připravte si z nich také například Griliášové řezy)
- 300 ml mléka (nejlépe plnotučné)
- ½ vanilkového cukru
- 2 lžíce krupicového cukru (nebo třtinového)
- 1 sáček vanilkového pudinku (nebo použijte jinou příchuť)
- 100 g másla + kousek do čokolády
- 60-70 g čokolády na vaření (nebo podle potřeby)

Jak budeme postupovat:
1. Příprava oplátek:
Dortové oplatky nakrájejte na čtverce podle toho, jaké velké kornouty chcete mít (já jsem je dělala 7,5 x 7,5 cm).

Do hrnce nalijte vodu a přes okraj upevněte čistou utěrku pomocí gumičky. Na utěrku rozložte oplatky a nechte je nad párou, dokud nezměknou.

Jakmile jsou tvárné, opatrně je stočte do tvaru kornoutu a držte, dokud se spoje nespojí.

2. Příprava krému:
Z mléka, vanilkového cukru, krupicového cukru a pudinkového prášku uvařte hustý pudink.

Nechte jej zcela vychladnout. Máslo vyšlehejte do pěny, postupně přidejte vychladlý pudink a vyšlehejte hladký krém.

3. Plnění a zdobení:
Hotový krém přendejte do cukrářského sáčku a naplňte jím oplatkové kornouty.

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnce s kouskem másla a zmrzlinky jí ozdobte nebo lehce polijte.

4. Podávání:
Zmrzlinky nechte krátce ztuhnout v lednici a podávejte vychlazené. Skvěle se hodí jako veselý domácí dezert nebo sladké překvapení pro děti.

Přejeme dobrou chuť!
Tipy:
- Práce s oplatkami: Oplatky změkčujte nad párou postupně po menších dávkách. Jakmile vychladnou, rychle tuhnou a lámou se, proto je tvarujte hned a případně je znovu krátce napařte.
- Chuťové varianty: Část krému můžete ochutit kakaem, karamelem nebo trochou instantní kávy a vytvořit tak více druhů zmrzlinek.
- Zdobení: Kromě čokolády můžete zmrzlinky posypat barevnou cukrovou rýží, kokosem nebo nasekanými oříšky.
- Konzistence krému: Krém by měl být hladký, nadýchaný a dostatečně pevný, aby držel tvar. Pokud se vám zdá příliš řídký, dejte ho na chvíli do lednice a znovu krátce prošlehejte. Naopak při příliš tuhé konzistenci můžete přidat lžíci mléka nebo smetany.
VIDEO NÁVOD:
Další tipy na využití pudinku naleznete zde - Recepty s pudinkem.
🔗 Pokud hledáte další inspirace na pochoutky, doporučujeme vám prohlédnout i tyto recepty:
- Ledovky s vanilkovým pudinkovým krémem a citronovou polevou
- Vyzkoušejte tento vanilkový tvarohový krém, který lze použít i do vánočního cukroví
- Věnečky s vanilkovým krémem a jahodami: Recept na křehké věnečky plněné krémem a šlehačkou
- Medová kolečka s vanilkovým krémem a šlehačkou
- Labutě – dokonalé občerstvení s vanilkovým pudinkem, které si každý zamiluje
Přečtěte si také:
- Hrachová kaše s uzeným masem: Recept na tradiční a krémovou klasiku
- Babiččina domácí sekaná: Recept na nejlepší a nejšťavnatější maso
- Rychlý perník s čokoládovou polevou a kokosem: Vláčný recept na plech
- Vepřová kotleta na houbách s rýží: Recept na šťavnaté dušené maso
- Lotus řezy s vanilkovým pudinkem: Recept na nebesky dobrý dezert










































