Domů Recepty

Hokkaido bábovka s kokosem a čokoládovou polevou

Hokkaido bábovka s kokosem a čokoládovou polevou
Zdroj: Jana Hajíčková

Hokkaido dýně se skvěle hodí nejen do polévek, ale také do sladkého pečení. Tento recept je důkazem, že z obyčejné podzimní dýně můžete vykouzlit krásně vláčnou a barevnou bábovku, která vyniká jemnou chutí kokosu a je doladěná čokoládovou polevou. Hodí se k odpolední kávě i jako slavnostní moučník pro návštěvu.

💡Náš tip: Pokud patříte mezi vášnivé kuchařky a máte svůj oblíbený recept, neváhejte ho sdílet v naší facebookové skupině Recepty všeho druhu a inspirovat i ostatní čtenáře.

Hokkaido bábovka s kokosem a čokoládovou polevou

Co budeme potřebovat:


Jak budeme postupovat:

1. Příprava těsta:

Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte nahrubo nastrouhanou dýni, kokos a rozpuštěné máslo, promíchejte. Postupně zapracujte polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně jej vmíchejte do těsta. Pokud chcete, přidejte i rozinky.

👉 Náš tip: Řezy z Lotusek jsou dokonalou kombinací křupavých sušenek a krémové náplně

2. Pečení:

Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy na bábovku. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 50–60 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

3. Dokončení:

Upečenou bábovku nechte vychladnout, vyklopte ji z formy a polijte čokoládovou polevou. Můžete posypat trochou kokosu pro pěkný vzhled.

Přejeme dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na sladké pochoutky!