Pokud hledáte rychlé a chutné pohoštění, tyto slané cibulové koláčky s čedarem, slaninou, česnekem a zakysanou smetanou jsou tou pravou volbou. Křupavé listové těsto s bohatou náplní vonící po tymiánu a česneku je ideální kombinací na jakoukoli oslavu nebo jen tak k večeři. Navíc se připravují snadno a rychle!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Doporučujeme: Smažený slaný koláč s bílým zelím, vejci a sýrem čedar – Rychlá a snadná příprava!
Slané cibulové koláčky s čedarem, slaninou, česnekem a zakysanou smetanou
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 1 balení listové těsto
Směs:
- 1 cibule (nadrobno nakrájená)
- 50 g čedaru (nakrájený na kostičky)
- 80 g anglické slaniny (nakrájené na malé kousky)
- 1 stroužek česneku (nadrobno nakrájený)
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl podle chuti
- černý mletý pepř podle chuti
Ostatní:
- zakysaná smetana – na potření
Jak budeme postupovat:
1. Příprava směsi: V míse smíchejte nakrájenou cibuli, čedar, anglickou slaninu a česnek. Dochuťte sušeným tymiánem, solí, černým mletým pepřem a důkladně promíchejte.
2. Příprava těsta: Listové těsto rozválejte a pomocí vykrajovátka nebo sklenice vytvořte kruhy. Kolem okrajů těsta lehce přehněte, aby směs při pečení nevytekla a potřete zakysanou smetanou.
3. Na připravená kolečka naneste směs a pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 20 minut, dokud nejsou koláčky dozlatova upečené a křupavé.
4. Po upečení je nechejte chvíli vychladnout a podávejte je s láskou, velkou chutí a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.