Křupavé špízy z listového těsta jsou skvělou volbou na každou oslavu, zvláště na Silvestra! Kombinace mozzarelly, cherry rajčat, salámu, oliv a bylinek zaručuje nejen úžasnou chuť, ale i pestrý vzhled, který ozdobí váš stůl. Tento jednoduchý a rychlý recept ocení každý, kdo hledá chutné pohoštění bez zdlouhavé přípravy. Pojďte si s námi připravit tuto lahodnou křupavou pochoutku!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Doporučujeme: Slaný a sladký vánoční stromeček z listového těsta: Lososová harmonie a maková poezie se sezamem
Špízy z listového těsta s mozzarellou, cherry rajčaty, salámem a olivami
Co budeme potřebovat:
- 2 balení listového těsta
- 1 zelená paprika
- 150 g salámu (nebo podle chuti)
- 50 g zelené nebo černé olivy (nebo podle chuti)
- 200 g cherry rajčata (celá)
- 100 g rajčatová omáčka (např. passata nebo pizza omáčka)
- italské bylinky – podle chuti
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Ostatní:
- špejle
Na závěreční posypání:
- 100 g nastrouhané mozzarelly + 50 g nastrouhaný parmazán
Jak budeme postupovat:
1. Listové těsto můžete vyválet na pomoučené desce (ale nemusíte), poté nožem vytvarujte plátky. Stejný postup opakujte i při druhém těstě.
2. Příprava zeleniny a ostatních ingrediencí: Zelenou papriku nakrájejte na větší kousky, salám nakrájejte na kolečka, olivy nechejte celé (případně nakrájejte na poloviny) a cherry rajčátka nechejte v celku.
3. Směs sýrů: V míse smíchejte nastrouhanou mozzarellu a parmazán.
4. Vytváření špízů: Na špejle střídavě napichujte ve tvaru vlny nebo spirály: plátky listového těsta, cherry rajčata, kousky papriky a salám. Poté vzniklé špízy potřete rajčatovou omáčkou a posypejte směsí mozzarelly a parmazánu. Na vrch ještě ozdobte zbylými zelenými olivami. Dochuťte italskými bylinkami, solí a černým mletým pepřem.
5. Pečení: Špízy položte na plech a pečte přibližně 20 minut při 220 °C, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
6. Po upečení je podávejte s láskou, velkou chutí a úsměvem na tváří.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.