Přírodní telecí řízek s houbami v jemné omáčce s rýží

Připravte si přírodní telecí řízek s houbami v jemné omáčce s rýží, která přinese symfonii chutí přímo z vaší kuchyně. Tato kombinace spojuje křehké telecí maso v jemné hořčičné omáčce s houbami, které potěší vaše chuťové buňky. S přílohou voňavé rýže nebo s oblíbenou přílohou jsou delikátní!

Přírodní telecí řízek s houbami v jemné omáčce s rýží
Zdroj: Kuhinja za 10

Přírodní telecí řízek s houbami v jemné omáčce s rýží

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

Maso s omáčkou:

  • 1 kg telecí maso
  • hořčice – podle chuti
  • 100 ml voda
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • sušený rozmarýn – podle chuti
  • suché koření – podle chuti
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g žampiony

Ostatní:

  • mouka – na obalování
  • olej + máslo – na smažení

Jak budeme postupovat:

1. Nejprve si připravte plátky telecích řízku, které jemně vyklepejte kladívkem, poté na bocích a v střede udělejte jemné zářezy.

Přírodní telecí řízek s houbami v jemné omáčce s rýží
Zdroj: Kuhinja za 10
Přírodní telecí řízek s houbami v jemné omáčce s rýží
Zdroj: Kuhinja za 10
Přírodní telecí řízek s houbami v jemné omáčce s rýží
Zdroj: Kuhinja za 10

2. Následně je obalte z obou stran v mouce a položte je do pánve s rozehřátým olejem a máslem – smažte z každé strany dozlatova. Potom do pánve přidejte hořčicí – promíchejte a přilijte vodu – promíchejte. Dochuťte solí, černým mletým pepřem, sušeným rozmarýnem, suchým kořením (podle chuti) a pod pokličkou vařte 10 minut na mírném ohni.

Přírodní telecí řízek s houbami v jemné omáčce s rýží
Zdroj: Kuhinja za 10
Přírodní telecí řízek s houbami v jemné omáčce s rýží
Zdroj: Kuhinja za 10
Přírodní telecí řízek s houbami v jemné omáčce s rýží
Zdroj: Kuhinja za 10
Přírodní telecí řízek s houbami v jemné omáčce s rýží
Zdroj: Kuhinja za 10
Přírodní telecí řízek s houbami v jemné omáčce s rýží
Zdroj: Kuhinja za 10
Přírodní telecí řízek s houbami v jemné omáčce s rýží
Zdroj: Kuhinja za 10
Přírodní telecí řízek s houbami v jemné omáčce s rýží
Zdroj: Kuhinja za 10
Přírodní telecí řízek s houbami v jemné omáčce s rýží
Zdroj: Kuhinja za 10
Přírodní telecí řízek s houbami v jemné omáčce s rýží
Zdroj: Kuhinja za 10

3. Po 10 minutách odkryjte pokličku a do pánve vmíchejte nadrobno nakrájený nebo prolisovaný česnek – promíchejte. Potom přimíchejte nakrájené žampiony na půlměsíce – promíchejte a pod pokličkou vařte 10-15 minut na mírném ohni.

Přírodní telecí řízek s houbami v jemné omáčce s rýží
Zdroj: Kuhinja za 10
Přírodní telecí řízek s houbami v jemné omáčce s rýží
Zdroj: Kuhinja za 10
Přírodní telecí řízek s houbami v jemné omáčce s rýží
Zdroj: Kuhinja za 10

4. Maso v pánve pár krát obraťte na druhou stranu a podle potřeby podlijte vodou, pak  dochuťte solí a ještě chvíli povařte.

Přírodní telecí řízek s houbami v jemné omáčce s rýží
Zdroj: Kuhinja za 10

5. Po uvaření přírodní telecí řízek s houbami v jemné omáčce podávejte s lahodnou rýží, ale hlavně s láskou a velkou chutí.

Přírodní telecí řízek s houbami v jemné omáčce s rýží
Zdroj: Kuhinja za 10

Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!