Připravte si přírodní telecí řízek s houbami v jemné omáčce s rýží, která přinese symfonii chutí přímo z vaší kuchyně. Tato kombinace spojuje křehké telecí maso v jemné hořčičné omáčce s houbami, které potěší vaše chuťové buňky. S přílohou voňavé rýže nebo s oblíbenou přílohou jsou delikátní!
Přírodní telecí řízek s houbami v jemné omáčce s rýží
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Maso s omáčkou:
- 1 kg telecí maso
- hořčice – podle chuti
- 100 ml voda
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- sušený rozmarýn – podle chuti
- suché koření – podle chuti
- 1 stroužek česneku
- 200 g žampiony
Ostatní:
- mouka – na obalování
- olej + máslo – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve si připravte plátky telecích řízku, které jemně vyklepejte kladívkem, poté na bocích a v střede udělejte jemné zářezy.
2. Následně je obalte z obou stran v mouce a položte je do pánve s rozehřátým olejem a máslem – smažte z každé strany dozlatova. Potom do pánve přidejte hořčicí – promíchejte a přilijte vodu – promíchejte. Dochuťte solí, černým mletým pepřem, sušeným rozmarýnem, suchým kořením (podle chuti) a pod pokličkou vařte 10 minut na mírném ohni.
3. Po 10 minutách odkryjte pokličku a do pánve vmíchejte nadrobno nakrájený nebo prolisovaný česnek – promíchejte. Potom přimíchejte nakrájené žampiony na půlměsíce – promíchejte a pod pokličkou vařte 10-15 minut na mírném ohni.
4. Maso v pánve pár krát obraťte na druhou stranu a podle potřeby podlijte vodou, pak dochuťte solí a ještě chvíli povařte.
5. Po uvaření přírodní telecí řízek s houbami v jemné omáčce podávejte s lahodnou rýží, ale hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!