Zapečené křupavé bramborové placičky s cibulí, rajčaty, sýrem a jarní cibulkou jsou velice oblíbeným občerstvením pro nečekané návštěvy nebo jako slaná pochoutka při sledování TV. Pokud máte rádi slané křupavé pochoutky a jste náruživí pekaři nebo pekařky, tato novinka vás dozajista potěší. Zvládne to úplně každý, i začátečník v kuchyni!
Zapečené křupavé bramborové placičky s cibulí, rajčaty, sýrem a jarní cibulkou
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Základ:
- 3 velké brambory + voda na zalití
- 1 červená cibule
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Ostatní:
- rostlinný olej – na smažení
- 2 rajčata
- 100 g strouhaný sýr
- jarní cibulka – podle chuti
- italské bylinky – podle chuti
- mleté chilli – podle chuti
Dresink:
- svazek čerstvého kopru
- 3 lžíce zakysané smetany
- 3 stroužky česneku
- špetka soli
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve si nastrouhejte brambory na struhadle, pak je přendejte do mísy a zalijte vodou. Nechejte 5 minut působit a po 5 minutách vyždímejte z brambor přebytečnou šťávu a přeložte do druhé mísy.
2. Základ: Do mísy se strouhanými brambory si vsypejte nakrájenou červenou cibulí, přisypejte hladkou mouku a rozklepněte vejce. Dochuťte solí a černým mletým pepřem – promíchejte.
3. Do pánve s rozehřátým olejem si pomocí např: lžíce vytvarujte malé placičky – smažte pod pokličkou na mírném ohni z obou stran dozlatova. Potom na opečenou stranu si rozložte strouhaný sýr, položte kolečko rajčete a ozdobte nakrájenou zelenou cibulkou. Přikryjte pánev pokličkou a pokračujte ve smažení. Postup ještě několikrát zopakujte a po upečení je přendejte na talíř.
4. Dresink: Do dresinkové misky si vsypejte čerstvý nasekaný kopr, vmíchejte zakysanou smetanu, dochuťte prolisovaným česnekem a solí – promíchejte a dresink je hotový!
5. Zapečené křupavé bramborové placičky s cibulí, rajčaty, sýrem a jarní cibulkou podávejte s jemným koprovým dresinkem, ale hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!