Jemné nadýchané lívance jsou dokonalým způsobem, jak začít svůj den. Tyto lívance jsou lehké, měkké a neodolatelně chutné. Snadná příprava a vynikající chuť z nich dělají ideální volbu pro snídaně i brunch. Upečte si tyto nadýchané lívance a zamilujte si jejich lahodnou chuť, která potěší celou rodinu!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jemné nadýchané lívance
Co budeme potřebovat:
- 2 žloutky + 10 g cukru + 1 g vanilkového extraktu
- 25 g mléka
- 40 g hladké mouky
- 2 bílky + 30 g cukru
Ostatní:
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Oddělte bílky od žloutků a do žloutků nalijte mléko, přisypejte cukr, prosátou mouku – dobře promíchejte.
2. Z bílků vyšlehejte sníh, postupně přisypávejte cukr a vytvářejte krásnou bílou pěnu.
3. Do misky ke žloutkům nejprve přidejte 1/3 vyšlehané pěny – promíchejte, pak přidejte zbytek pěny a poté těsto nalijte do zdobicího sáčku.
4. Připravte pánev, pokapejte ji trochou oleje a pomocí zdobícího sáčku vytvarujte placičky, pak do prázdného otvoru nalijte trochu vody, přikryjte pokličkou a vařte 2 minuty.
5. Po 2 minutách vaření na první těsto naneste další vrstvou těsta, pak do prázdného otvoru nalijte znovu trochu vody, přikryjte pokličkou a vařte 3 minuty z obou stran dozlatova. Hotovo!
6. Jemné malé nadýchané placičky podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám všem dobrou chuť!