Vítejte uvnitř kulinářského ráje, kde se setkává dokonalost chuti s lehkostí přípravy. Představuji vám náš oslnivý malinový cheesecake s tvarohem – dezert, který tají v sobě kouzlo dokonalé harmonie jemných tónů malin a krémovosti tvarohu. Připravte se na chuťový zážitek, který vás zcela uchvátí!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Malinový cheesecake s tvarohem
Co budeme potřebovat:
Na korpus:
- 150 g sušenek
- 80 g másla
Náplň:
- 1 kg jemného tvarohu
- 220 g cukru
- 300 ml smetany na šlehání
- šťáva z poloviny citronu
- 5 vajec
- 1 balíček vanilkového pudinku
Na malinovou omáčku:
- 250 g malin
- 2 lžíce cukru
- 1/3 lžičky želatiny
Na ozdobu:
- hrst malin
- lístky máty
Jak budeme postupovat:
1. Dortovou formu (26 cm) vyložíme pečícím papírem a z vnějšku obalíme alobalem.
2. Sušenky rozmixujeme na jemnou strouhanku a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs přitlačíme na dno formy a dáme do lednice.
3. V misce smícháme tvaroh s cukrem, citronovou šťávou a smetanou.
4. Postupně přidáme vejce a nakonec vmícháme vanilkový pudink.
5. Náplň nalijeme na korpus a cheesecake vložíme do hlubokého plechu s vroucí vodou.
6. Pečeme při 170 °C asi 80–90 minut. Po upečení necháme cheesecake vychladnout v pootevřené troubě a poté ho dáme do lednice ztuhnout.
7. Druhý den připravíme malinovou omáčku: Maliny s cukrem zahříváme v hrnci, dokud se nerozpustí. Omáčku přecedíme přes sítko a do teplé omáčky přidáme želatinu. Necháme vychladnout.
8. Vychladlý cheesecake polejeme malinovou omáčkou a ozdobíme čerstvými malinami a lístky máty.
Hotovo! Dobrou chuť!