Dezert pro ořechové nadšence – Neodolatelné čokoládové sušenky s arašídy

Pokud milujete spojení křehkého těsta, lahodné čokolády a sladkých arašídů, pak jste na správném místě. Naše neodolatelné čokoládové sušenky s arašídy jsou pro vás. Připravte se na jedinečný zážitek, který oslní vaše chuťové buňky! Pojďme na recept!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Dezert pro ořechové nadšence - Neodolatelné čokoládové sušenky s arašídy
Zdroj: gustoase.net

Čokoládové sušenky s arašídy

Co budeme potřebovat:
  • 320 g tmavých čokoládových lupínků
  • 320 g bílých čokoládových lupínků
  • 200 g tmavé čokolády
  • 90 g arašídového másla
  • 350 g neslaných oloupaných arašídů
  • 300 g slaných oloupaných arašídů

Jak budeme postupovat:

1. Do hrnce, který nelepí, dejte bílé čokoládové lupínky, tmavé čokoládové lupínky, rozlámanou tmavou čokoládu a arašídové máslo. Hrnec postavte na mírný oheň a neustále míchejte, dokud se všechna čokoláda nerozpustí a získáte čokoládovou směs.

Dezert pro ořechové nadšence - Neodolatelné čokoládové sušenky s arašídy
Zdroj: gustoase.net

2. Do horké čokoládové směsi přidejte slané a neslané oloupané arašídy. Dobře promíchejte a nechte směs na ohni asi 1 minutu po přidání arašídů, poté odstavte hrnec.

Dezert pro ořechové nadšence - Neodolatelné čokoládové sušenky s arašídy
Zdroj: gustoase.net

3. Na plech od sporáku nebo na jiný plech položte pečicí papír. Pomocí lžíce odebírejte směs a formujte z ní sušenky ve tvaru jako na obrázku. Mezi sušenkami nechte trochu místa, protože se během sušení budou zvětšovat. Po vytvoření všech sušenek dejte plech na chladné místo a nechte sušenky ztuhnout po dobu asi 1 hodiny.

Dezert pro ořechové nadšence - Neodolatelné čokoládové sušenky s arašídy
Zdroj: gustoase.net

4. Hotové sušenky můžete skladovat v uzavíratelné nádobě na chladném místě až do doby konzumace.

Dezert pro ořechové nadšence - Neodolatelné čokoládové sušenky s arašídy
Zdroj: gustoase.net

Přejeme dobrou chuť a hodně radosti z vaření! 🙂