Příroda nám během dýňové sezóny nabízí bohatství chutných surovin a jedním z jejich nejzajímavějších využití je smažená cuketa plněná mletým kuřecím masem a sýrem s bylinkami. Tento dokonalý předkrm je nejen chutný, ale také zahrnuje vše, co milovníci dobrého jídla milují: křupavost, sytost a vůni bylinek. Pojďme se podívat, jak snadno připravit tento fantastický pokrm uprostřed dýňové sezóny!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Smažená cuketa plněná mletým kuřecím masem a sýrem s bylinkami
Co budeme potřebovat:
- 1 kg cuket
- 400 g mletého kuřecího masa
- cibule
- 1 lžička soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 3 vajíčka
- 100 g mouky
- 50 ml mléka nebo vody
- 2 stroužky česneku
- 30 g petržele
- 150 g majonézy
- 150 g sýra
- rafinovaný slunečnicový olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Cukety omyjte, oloupejte a odřízněte jim konce. Nakrájejte je na kolečka o tloušťce 1 cm.

2. Pomocí sklenice nebo jiného kulatého tvaru vyřízněte střed z každého kroužku cukety.


3. Mleté kuřecí maso, střed cukety a nakrájenou cibuli nechte přejít mlýnkem na maso. Přidejte sůl a mletý černý pepř a dobře promíchejte.


4. Naplňte kroužky cukety připravenou náplní.

5. V hlubokém talíři rozklepněte vajíčka. Přidejte špetku soli a mléko. Vše dobře promíchejte.
6. Na druhý talíř nasypejte mouku.
7. Plněné kroužky cukety obalte v mouce, poté je namočte do směsi vajec a mléka.


8. Smažte je v oleji na středním ohni asi 2 minuty na každé straně, dokud nejsou „polohotové“.


9. Položte kroužky cukety na plech vyložený pečicím papírem.

10. Potřete je směsí majonézy, nasekané petržele a utřeného česneku.

11. Posypte je nastrouhaným sýrem.

12. Pečte plněné cukety asi 15 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

Podávejte s chutí!

Přejeme dobrou chuť vám a vašim blízkým!