Připravte si domácí kuřecí kung pao s rýží

Kuřecí Kung Pao je tradiční čínské jídlo, které je populární i v mnoha dalších částech světa. Níže je návod, jak si připravit tuto lahůdku doma. Příprava sice chce trochu času, ale výsledek stojí za to.

Zdroj: Jana Mojžíšová

Recept na domácí kuřecí kung pao s rýží:

Co budeme potřebovat:

  • Kuřecí maso, nakrájené na menší kousky
  • Tmavá sójová omáčka
  • Trochu vína
  • 1 bílek
  • Solamyl
  • Arašídy
  • Jarní cibulka
  • Olej
  • Česnek
  • Mrkev
  • Červená paprika
  • Pórek
  • Voda
  • Škrob
  • Pepř
  • Chilli
  • Zázvor (volitelně)


Jak budeme postupovat:

1) Marinování masa: Nakrájené kuřecí maso naložíme v tmavé sójové omáčce, přidáme trochu vína, bílek a solamyl. Vše zamícháme a necháme odležet v lednici.

2) Příprava arašídů a jarní cibulky: Na pánvičce opražíme arašídy s trochou jarní cibulky a malinko oleje.

3) Smažení masa: Osmažíme marinované maso na oleji z obou stran a pak ho vyndáme.

4) Zelenina a česnek: Do prázdné pánve přidáme česnek a necháme ho rozvonět. Přidáme nastrouhanou mrkev a červenou papriku, a smažíme, dokud zelenina nezměkne.

5) Konečná fáze: Přidáme zpět maso a pórek. Vše zalijeme směsí z vody, sójové omáčky a trochy škrobu. Dochutíme pepřem a chilli. Pokud máte rádi, můžete přidat i nastrouhaný zázvor.

6) Garnování: Před podáváním posypeme jídlo opraženými arašídy.

Kuřecí Kung Pao je vynikající jídlo, které si zamilujete. Je ideální jako hlavní chod, ale také jako součást čínského stolu s různými pokrmy. Doufám, že si přípravu i samotné jídlo užijete!