Pažitka je jednou z nejoblíbenějších bylin, kterou si můžeme pěstovat doma v zahradě nebo na balkóně. Když máme štěstí na bohatou sklizeň, je čas vymyslet recepty, které by tohoto aromatického pokladu využily naplno. Představujeme vám rychlou a snadnou pažitkovou pomazánku z lučiny. Tato pomazánka je ideální na snídani, k obědu nebo jako dip na různé párty. Vyzkoušejte tento recept a vychutnávejte si domácí lahůdky.
Recept na pažitková pomazánka z lučiny:
Co budeme potřebovat:
- bílý jogurt: min 3 lžíce
- lučina: 120 g
- pažitka: 1 svazek
- pepř černý drcený: min 1 špetka
- pórek: 1/4 ks
- sůl: min 1 špetka
Vyzkoušejte také – Domácí masová pomazánka – Způsob jak využít zbylé maso
Jak budeme postupovat:
1) Pažitku si nakrájíme nadrobno.
2) Pórek si také nakrájíme nadrobno a rukama jemně promačkáme, abychom oddělili jednotlivé vrstvy.
3) Pažitku a pórek dáme do misky a lehce promícháme.
4) Do misky přidáme lučinu, jogurt, sůl a pepř.
5) Promícháme a ochutnáme. Případně přidáme další jogurt, sůl nebo pepř dle chuti.