Pažitková pomazánka z lučiny: Využijte čerstvou pažitku z vaší zahrádky

Pažitka je jednou z nejoblíbenějších bylin, kterou si můžeme pěstovat doma v zahradě nebo na balkóně. Když máme štěstí na bohatou sklizeň, je čas vymyslet recepty, které by tohoto aromatického pokladu využily naplno. Představujeme vám rychlou a snadnou pažitkovou pomazánku z lučiny. Tato pomazánka je ideální na snídani, k obědu nebo jako dip na různé párty. Vyzkoušejte tento recept a vychutnávejte si domácí lahůdky.

Zdroj: Petr Gurmán Boublík

Recept na pažitková pomazánka z lučiny:

Co budeme potřebovat:

  • bílý jogurt: min 3 lžíce
  • lučina: 120 g
  • pažitka: 1 svazek
  • pepř černý drcený: min 1 špetka
  • pórek: 1/4 ks
  • sůl: min 1 špetka

Vyzkoušejte také – Domácí masová pomazánka – Způsob jak využít zbylé maso


Jak budeme postupovat:

1) Pažitku si nakrájíme nadrobno.

2) Pórek si také nakrájíme nadrobno a rukama jemně promačkáme, abychom oddělili jednotlivé vrstvy.

3) Pažitku a pórek dáme do misky a lehce promícháme.

4) Do misky přidáme lučinu, jogurt, sůl a pepř.

5) Promícháme a ochutnáme. Případně přidáme další jogurt, sůl nebo pepř dle chuti.