Tato cuketová roláda se smetanovou omáčkou, česnekem a rajčaty je prostě výjimečná. Výsledek je tak chutný, atraktivní a neobvyklý, že ho budete chtít hned celý sníst! Roládu lze připravit ke slavnostnímu jídlu, protože vypadá velmi efektně. Jsme si jisti, že tento lahodný způsob přípravy cuket oceníte!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Cuketová roláda se smetanovou omáčkou, česnekem a rajčaty
Co budeme potřebovat:
- 500 g cukety
- 3 vejce
- 150 g mouky
- 1 svazek zelené petrželky
- sůl a černý pepř – podle chuti
- 180 g rajčat
- 2 stroužky česneku
- 100 g fermentované smetany
- 60 g sýra – nepovinné
Jak budeme postupovat:
1. Cuketu nastrouhejte na velkém struhadle. Pokud je zelenina měkká, slupku neodstraňujte.
2. Z cukety dobře vymačkejte šťávu, přidejte vejce, sůl, černý pepř a nasekanou zelenú petrželku. Přísady velmi dobře promíchejte.
3. Přisypejte mouku a těsto vymíchejte dohladka.
4. Těsto přeneste na olejem vymazaný plech (38×33 cm) vyložený pečicím papírem a rozetřete ho do rovnoměrné vrstvy.
5. Vložte plech na 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
6. Smíchejte zakysanou smetanu s nastrouhaným sýrem a prolisovaným česnekem.
7. Těsto otočte na pracovní desku a přikryjte vrstvou smetanové omáčky, trochu si nechte na ozdobu.
8. Rajčata nakrájejte na kostičky, rozprostřete je po povrchu těsta a roládu zrolujte.
9. Roládu potřete trochou smetanové omáčky, posypte sýrem a ozdobte lístky bazalky.
Na slavnostním stole vypadá pěkně a lákavě.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na cuketovou roládu se smetanovou omáčkou, česnekem a rajčaty zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také pečená kuřecí játra po italsku se sýrem, rajčaty a česnekem! Hotovo za 20 minut!