Tato cuketová roláda se smetanovou omáčkou, česnekem a rajčaty je prostě výjimečná. Výsledek je tak chutný, atraktivní a neobvyklý, že ho budete chtít hned celý sníst! Roládu lze připravit ke slavnostnímu jídlu, protože vypadá velmi efektně. Jsme si jisti, že tento lahodný způsob přípravy cuket oceníte!

Cuketová roláda se smetanovou omáčkou, česnekem a rajčaty
Co budeme potřebovat:
- 500 g cukety
- 3 vejce
- 150 g mouky
- 1 svazek zelené petrželky
- sůl a černý pepř – podle chuti
- 180 g rajčat
- 2 stroužky česneku
- 100 g fermentované smetany
- 60 g sýra – nepovinné

Jak budeme postupovat:
1. Cuketu nastrouhejte na velkém struhadle. Pokud je zelenina měkká, slupku neodstraňujte.

2. Z cukety dobře vymačkejte šťávu, přidejte vejce, sůl, černý pepř a nasekanou zelenú petrželku. Přísady velmi dobře promíchejte.

3. Přisypejte mouku a těsto vymíchejte dohladka.
4. Těsto přeneste na olejem vymazaný plech (38×33 cm) vyložený pečicím papírem a rozetřete ho do rovnoměrné vrstvy.

5. Vložte plech na 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
6. Smíchejte zakysanou smetanu s nastrouhaným sýrem a prolisovaným česnekem.

7. Těsto otočte na pracovní desku a přikryjte vrstvou smetanové omáčky, trochu si nechte na ozdobu.
8. Rajčata nakrájejte na kostičky, rozprostřete je po povrchu těsta a roládu zrolujte.

9. Roládu potřete trochou smetanové omáčky, posypte sýrem a ozdobte lístky bazalky.

Na slavnostním stole vypadá pěkně a lákavě.

Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na cuketovou roládu se smetanovou omáčkou, česnekem a rajčaty zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také pečená kuřecí játra po italsku se sýrem, rajčaty a česnekem! Hotovo za 20 minut!