Bábovka s kondenzovaným mlékem a rozinkami – skvěle doplní odpolední kávu

Bábovka je česká klasika, která ne zřídkakdy zachrání neohlášenou a nečekanou návštěvu. Tato bábovka s kondenzovaným mlékem a rozinkami je měkká, nadýchaná, vláčná a lahodná. Je to rychlé a snadné!

Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

  • 100 g měkkého másla (při pokojové teplotě)
  • 380 g kondenzovaného mléka
  • 4 vejce
  • 250 g hladké mouky
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 100-150 g rozinek + 1 lžíce mouky (nepovinné)
  • rozpuštěná čokoláda nebo moučkový cukr – na ozdobu (nepovinné)

Jak budeme postupovat:

1.Měkké máslo a špetku soli šlehejte několik minut mixérem na vysoké otáčky, dokud nezískáte nadýchanou bělavou směs.

2.Postupně přidávejte (jedno po druhém) vejce a pokaždé míchejte, dokud nevznikne hladká hmota.

3.Přidejte kondenzované mléko. Velmi dobře promíchejte.

4.Postupně přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Nejprve promíchejte lžící (aby se mouka nerozsypala po celé pracovní ploše) a nakonec těsto vyšlehejte mixérem tak, aby bylo homogenní a bez hrudek.

Zdroj: retete-usoare.eu

5.Rozinky propláchněte horkou vodou a osušte je papírovými utěrkami. Obalte je v mouce a přidejte do těsta. Dobře promíchejte.

6.Těsto přeneste na máslem vymazaný plech. Rovnoměrně rozetřete.

7.Bábovku pečte 40-45 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Zkontrolujte propečení párátkem.

Zdroj: retete-usoare.eu

8.Nechte těsto mírně vychladnout a pak ho opatrně vyklopte na talíř. Počkejte, až zcela vychladne.

9.Pokud chcete, můžete posypat moučkovým cukrem nebo pokapat rozpuštěnou čokoládou.

Přejeme vám i vašim blízkým příjemné chvíle!