Rybí pomazánka s vajíčkem – chutná kombinace dvou tradičních pomazánek

Myslím, že v každé rodině existuje alespoň jeden recept na rybí pomazánku. Například u nás doma jsme vždy používali jen základní suroviny, jako je ryba, máslo a cibule. Ale musím říct, že když jsem poprvé ochutnala kombinaci, která je použita v tomto konkrétním receptu, uznala jsem, že je opravdu fantastická. Inspirujte se – rybí pomazánka s vajíčkem!

rybí pomazánka s vajíčkem – chutná kombinace dvou tradičních pomazánek
Zdroj: everyday-delicious.com
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Rybí pomazánka s vajíčkem

Co budeme potřebovat:
  • 3 ks vejce
  • 1 plechovka sleď v oleji (170/100 g)
  • 100 g změklé máslo
  • 1 kus cibule
  • 3 ks kyselé okurky
  • 1 PL nálev z kyselých okurek
  • 1 PL plnotučná hořčice
  • podle chuti sůl, mletý černý pepř


Jak budeme postupovat:

  • Vejce uvařte natvrdo (9 minut ve vroucí vodě), ihned je zchlaďte, oloupejte a vložte do mísy.
  • Do stejné misky přidejte okapané sledě, máslo, nakrájenou cibuli, nakrájené okurky, hořčici, nálev a vše promíchejte vidličkou, aby vznikla pomazánka.
  • Pomazánku ochutnejte a případně ji dochuťte trochou soli a černého pepře.
  • Rybí a vaječnou pomazánku podávejte na čerstvém chlebu a ozdobte plátkem kyselé okurky a vařeným vejcem.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na rybí pomazánku s vajíčkem i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také recept na tradiční, voňavú, jemně křupavú sekanú s vajíčkem.