Dnes jsme pro vás připravili lahodný recept na vynikající sušenky, které připravíte snadno a během chvilky. Chutnají opravdu báječně, takže se nemusíte bát, až na to, že jim doslova propadnete Připravte si tuto dobrotu sami a uvidíte, že si je zamilujete. Ke kávě nebo čaji se doslova hodí.
Recept na vynikající sušenky:
Co budeme potřebovat:
- hladká mouka – 390 g
- cukr – 160 g
- máslo – 120 g
- olej – 75 g
- prášek do pečiva – 10 g
- vanilkový cukr – 5 g
- vejce – 2 ks
- mléčná čokoláda – 160 g
Jak budeme postupovat:
- Máslo vyndáte z lednice, aby mělo pokojovou teplotu. Mezitím si můžete připravit dekorátor PET lahví následujícím způsobem. Odstraňte víčko plastové láhve a fixem nakreslete do středu láhve šesticípou hvězdu. Nejjednodušší je nakreslit dva trojúhelníky přes sebe.
- Pomocí pilky na železo vyřízněte hvězdičku a hotový uzávěr našroubujte zpět na láhev.
- Můžete začít připravovat těsto. Vezměte změklé máslo, nakrájejte ho na menší kostky a vložte do hluboké mísy. Přidejte k němu šálek cukru a cukrářskou stěrkou nebo naběračkou vše důkladně vytřete , aby se cukr a máslo spojily. Jakmile máte hotovo a máslová směs má správnou konzistenci, přidejte dvě celá vejce, tři čtvrtě hrnku rostlinného oleje a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Do těsta přidejte prášek do pečiva, vanilkový cukr a dobře promíchejte. Nakonec přidejte hladkou mouku a vypracujte hladké nelepivé těsto, které po malých dávkách vtlačujte do připravené PET lahve.
- Protože je obtížnější vtěsnat ho do malého hrdla, můžete použít láhev se širším hrdlem, například láhev na ledový čaj.
- Vezměte si plech vyložený pečicím papírem. Z připravené PET lahve vytlačíte na plech proužky těsta, které prstem nebo příborovým nožem oddělíte po dvou až třech centimetrech. Předehřejte troubu na 180 °C a pečte je 10 až 15 minut. Hotové sušenky nechte vychladnout a připravte si lehkou polevu.
- Rozehřejte mléčnou čokoládu a namočte do ní polovinu každé sušenky. Čokoládový konec můžete posypat kousky oblíbených ořechů nebo kokosových pilin.
VIDEO NÁVOD: