Uzený kuřecí pekáček s brambory a slaninou – rychlé a chutné

Krok za krokem vám představíme skvělý recept na uzený kuřecí pekáček s brambory a slaninou. Za recept děkujeme Martině. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

uzený kuřecí pekáček s brambory a slaninou – rychlé a chutné
Zdroj: Martina Hančlová

Recept na uzený kuřecí pekáček s brambory a slaninou:

Co budeme potřebovat:

  • 3 uzená kuřecí stehna
  • 6 středně velkých brambor
  • plátky anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 červené papriky
  • sůl, pepř, oblíbené koření
  • 3 plátky másla
  • sádlo na vymazání pekáče
  • dle volby – strouhaný sýr

Jak budeme postupovat:

1) Slaninu a červenou papriku nakrájíme na proužky, cibuli na půlkolečka, česnek na plátky. Brambory oškrábeme a nakrájíme na slabé plátky.

2) Zapékací mísu vymažeme sádlem, na dno a boky přilípneme proužky slaniny. Na slaninu položíme vrstvu naplátkovaných brambor, posolíme, okořeníme oblíbeným kořením (dala jsem koření Argentinu). V lednici jsem měla zbytek leča ze sklenice, to jsem smíchala s trochou smetany a půlkou této směsi jsem potřela brambory. Dala první polovinu nakrájené cibule, papriky, česneku … druhá vrstva opět brambory a opakovat. Nahoru jsem položila kuřecí stehna, na každé stehno plátek másla a dala jsem péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na hodinku a půl.

3) Na konci pečení jsem posypala nastrouhaným sýrem  (nemusí být, ale mně zbyl z rizota, tak jsem ho takto využila). Dopékáme odkryté …  Přejeme Vám dobrou chuť.

Tento uzený kuřecí pekáček si zamilujete.