Domů Recepty Vyzkoušejte tento domácí kynutý perníkový knedlík vařený v páře!

Vyzkoušejte tento domácí kynutý perníkový knedlík vařený v páře!

ZDROJPrima Kuchařka

Dnešní recept na kynutý perníkový knedlík vařený v páře, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Jany Podolákové Burkartové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.

Nyní už ale zpět k dnešnímu receptu. Příprava tohoto knedlíku je velice snadná a časově nenáročná. Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento kynutý perníkový knedlík vařený v páře.

Kynutý perníkový knedlík vařený v páře
Zdroj: Prima Kuchařka

Pokud hledáte nějakou sladkou dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento lahodný dort s mandarinkami!


Výborný recept na kynutý perníkový knedlík:

Co budeme potřebovat:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 100 g perníku na strouhání (nejlépe ho nasekat v sekáčku na hrubší kousky, nebo ho nožem nakrájet na malé kostičky)
  • 1 žloutek
  • sůl
  • lžičku cukru do kvásku
  • půl kostky droždí
  • 250 ml teplého mléka
  • 2 lžíce oleje
Nepřehlédněte:
Aromatická domácí sekaná z mletého masíčka, plněná bylinkovou smaženicí

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si z droždí, mléka a cukru necháme vzejít kvásek. Přidáme zbytek surovin kromě perníku a vypracujeme si hezké, hladké těsto.

2) Teprve poté zlehka přidáme perník, tak jako bychom zapracovávali housku. Ihned si uděláme 2 šišky a necháme 40 minut kynout pod utěrkou.

3) Vaříme v páře 15 minut a po vytažení kontrolujeme špejlí. Nakonec potřeme olejem. Máme hotovo!

Zdroj: Prima Kuchařka