Domů Recepty Kakaové těsto, vanilkový krém a navrch kokosová pěna – Vyzkoušejte tuto dobrotu!

Kakaové těsto, vanilkový krém a navrch kokosová pěna – Vyzkoušejte tuto dobrotu!

ZDROJKetkes.com

Pokud patříte mezi milovníky vanilkových či kokosových dezertů, pak jste tu na správném místě! Dnes si společně přichystáme recept, který je u nás doma velice oblíbený a to především díky spojení kokosu a vanilkového krému. Konkrétně se bude jednat o dezert z kakaového těsta, krému a také pěny. Příprava této dobroty je také velice snadná!

Už se vám začínají sbíhat sliny?. Pojďme si tedy tento kakaový dezert společně přichystat!

Buchta s vanilkovým krémem a kokosem
Zdroj: ketkes.com

Pokud hledáte nějakou sladkou dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto makové copy!


Výborný recept na kakaový dezert s krémem:

Co budeme potřebovat:

kakaové těsto:

  • 6 ks vajec
  • 4 polévkové lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce kakaa
  • 6 lžic cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli

kokosová pěna:

  • 4 vaječné bílky
  • 6 lžic cukru
  • 120 g strouhaného kokosu

krém:

  • 4 žloutky
  • 5 lžic cukru
  • 40 g škrobu
  • 300 ml mléka
  • vanilkové aroma
  • 200 g másla
  • plechovka ananasu
  • 200 ml smetany
  • 50 g bíle čokolády na ozdobení

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si rozšleháme vejce se špetkou soli, cukrem a moukou. Promícháme a přidáme prášek do pečiva a také kakao. Dále si připravíme plech vystlaný pečícím papírem. Těsto na něj rovnoměrně naneseme.

Nepřehlédněte:
Ten nejlepší švestkový koláč s vanilkovým krémem a smetanou!

2) Pokračujeme pěnou. Vyšleháme si bílky do tuhého sněhu. Přidáváme cukr a také kokos. Nyní dáme péct kakaové těsto. Pečeme při 180 stupních zhruba 15 minut, poté přidáme kokosovou pěnu a pečeme dalších 10-12 minut.

3) Následuje krém. Smícháme si žloutky s cukrem. Dále přidáme škrob rozpuštěný ve studeném mléce a dáme vařit na mírný oheň. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme vanilkové aroma. Poté odstavíme, zakryjeme potravinářskou folií a necháme vychladnout. Následně si vymícháme měkké máslo do pěny a přidáme po lžičkách do vychladlého krému.

4) Nyní si nakrájíme ananas na menší kousky a smícháme s vyšlehanou smetanou. Poté tuto směs přidáme do krému.

5) V posledním kroku si krém naneseme na kokosovou pěnu. Navrch nastrouháme bílou čokoládu a umístíme alespoň na 2 hodiny do lednice.