Lahodný vídeňský jablečný závin s vláčným těstem, který si zamilujete

Honí Vás mlsná a hledáte recept, který byste si mohli připravit k odpolední kávě? Vyzkoušejte tento vídeňský jablečný závin. Konečně fantasticky vláčné těsto na štrúdl, které se netrhá a chutná skvěle. Zapomeňte tedy na listové těsto a připravte tento závin své rodině a známým, určitě si ho zamilují tak jako Vy.

Recept na vídeňský jablečný závin s vláčným těstem
Zdroj: calorizator.ru

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 125 g Hery
  • 10 PL mléka

dále:

  • strouhanka
  • Asi 800 g nastrouhaných jablek
  • Cukr a skořici podle chuti
  • sekané ořechy
  • rozinky

Jak budeme postupovat:

1) Na desku si nasypeme mouku, Heru nakrájíme na kousky a spojujeme s moukou za současného přidávání mléka. Vypracujeme vláčné těsto, které rozkrojíme na polovinu, vytvarujeme 2 bochníky, ty zvlhčíme vlažnou vodou, uložíme na talíř a přiklopíme nahřátým hrncem.

2) Těsto necháme asi půl hodiny odpočívat a zatím si očistíme, nastrouháme a případně lehce vytlačíme jablka. Na pomoučeném vále rozválíme těsto na tenký plát, slabě posypeme strouhankou, rozložíme jablka, na ně cukr, skořici, rozinky, ořechy, stočíme a přeneseme na plech s pečícím papírem.

3) Stejně provedeme i druhou štrúdl. Před pečením a ještě jednou během pečení potřeme studenou vodou.

4) Pečeme na 180 – 200 °C asi 40 minut. Ještě horký štrůdl potřeme rozpuštěným máslem s rumem a pocukrujeme.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Sdílejte tenhle fantastický recept na vídeňský jablečný závin i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na jablečný koláč s vanilkovým krémem.

Zdroj receptu: calorizator.ru