Domů Recepty

Fantastická tvarohová buchta s rozinkami: Jednoduchý recept hotový za 30 minut

Fantastická tvarohová buchta s rozinkami: Jednoduchý recept hotový za 30 minut
Zdroj: humormagazin.com

Milujete dezerty s tvarohem? Pak vás nadchne tato fantastická tvarohová buchta s rozinkami, kterou připravíte během pouhých 30 minut. Jemná konzistence, svěží chuť citronu a šťavnaté rozinky – to vše v jednom rychlém a jednoduchém receptu. Skvěle se hodí jako dezert pro nečekanou návštěvu, sladká víkendová snídaně, nebo jen tak ke kávě.

Uložte si tento recept, protože jej budete chtít péct znovu a znovu!

💡Náš tip: Pokud patříte mezi vášnivé kuchařky a máte svůj oblíbený recept, neváhejte ho sdílet v naší facebookové skupině Recepty všeho druhu a inspirovat i ostatní čtenáře.

Tvarohová buchta s rozinkami

Co budeme potřebovat:

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 450 g zakysané smetany
  • 100 g másla
  • 8 vajec
  • 7 lžic hladké mouky
  • 7 lžic cukru krystal
  • citronová kůra z 1 citronu
  • hrst rozinek (podle chuti)
  • moučkový cukr (na posypání)

Jak budeme postupovat:

1. Příprava trouby a plechu

Troubu předehřejte na 180 °C. Plech si vyložte pečícím papírem.

2. Míchání těsta

V míse důkladně promíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, změklé máslo, vejce, hladkou mouku, cukr, citronovou kůru a rozinky. Vypracujte hladké a jemné těsto.

3. Příprava na pečení

Těsto rovnoměrně rozprostřete na plech a jemně s plechem poklepejte o pracovní plochu, aby se zbavilo vzduchových bublinek.

💡Vyzkoušejte také: Luxusní nekynuté šátečky s tvarohem a ořechy

4. Pečení

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 25–30 minut. Hotová buchta by měla být na povrchu krásně zlatavá.

5. Finální úprava

Upečenou buchtu nechte vychladnout a poté ji bohatě posypte moučkovým cukrem. Nakrájejte na kostky a podávejte.

Přejeme dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na sladké pochoutky!

 

🔗 Pokud hledáte další inspirace na pochoutky, doporučujeme vám prohlédnout i tyto recepty: