Pokud hledáte rychlý a chutný dezert, který potěší milovníky čokolády a kokosu, Margot řezy jsou tou správnou volbou! Tento jednoduchý recept spojuje vláčné těsto s nastrouhanou Margot tyčinkou, která dodá dezertu jedinečnou chuť. Příprava je snadná a zvládne ji i začátečník. Navíc je tento dezert ideální pro různé oslavy, nebo jen jako sladké potěšení ke kávě.
Pojďme na recept!

Margot řezy
Co budeme potřebovat:
- 250 ml smetana ke šlehání (kupte si je více a vyzkoušejte recept na medový koláč se svěží smetanovou náplní)
- 200 g krystalového cukru (nebo třtinového)
- 400 g polohrubé mouky (lze ji kombinovat i s hladkou moukou)
- 1 prášek do pečiva (připravte si také kakaové muffiny s čokoládovými kousky)
- 1 vanilínový cukr
- 2 vejce
- 100 ml mléka (nejlépe plnotučné)
- 100 ml oleje (jakýkoli máte doma, já jsem použila slunečnicový)
- 1-2 čokoládové tyčinky Margot (nebo podle chuti, můžete použít i jakoukoli jinou margotku s příchutí)

Jak budeme postupovat:
1. Příprava těsta:
Do mísy rozklepněte vejce, přidejte krystalový a vanilínový cukr a rozmixujte do nadýchané pěny.

Pak přilijte mléko, olej a šlehačkovou smetanu. Mixujte nebo šlehejte ručně, aby se směs spojila.

Nakonec do směsi přisypte polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva (můžete ji přesít) a vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

Čokoládovou Margot tyčinku nastrouhejte a přimíchejte do těsta. Tím získá dezert svou charakteristickou kokosovo-čokoládovou chuť.

Připravte si plech, který důkladně vymažte tukem a vysypte moukou, nebo vyložte pečicím papírem. Nalijte těsto na plech a rovnoměrně ho rozprostřete.

Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 25–30 minut, dokud těsto nezíská zlatavou barvu. Pro jistotu proveďte test špejlí – pokud se těsto nelepí, je hotové.

3. Dokončení:
Po vychladnutí můžete řezy polít čokoládovou polevou (já jsem ještě nastrouhala Margot tyčinku) nebo posypat moučkovým cukrem.

4. Podávání:
Margot řezy podávejte ke kávě, čaji nebo jako sladkou tečku po obědě. Nejlépe chutnají vychladlé a druhý den, kdy se chutě krásně propojí.

Přejeme dobrou chuť!
Tipy:
- Rum nebo likér: Do těsta můžete přidat lžíci rumu nebo kokosového likéru. Margot tyčinka s rumovým nádechem vytvoří neodolatelnou kombinaci chutí.
- Ořechy: Přidejte do těsta hrst nasekaných vlašských ořechů, mandlí nebo lískových oříšků. Dodají řezu křupavost a ještě lepší chuť.
- Kokos: Margot tyčinka obsahuje kokos, takže přidání pár lžic strouhaného kokosu do těsta nebo na povrch čokoládové polevy zvýrazní kokosovou chuť.
- Káva: Přilijte do těsta lžíci silné kávy. Chuť čokolády a kokosu bude intenzivnější.
- Špetka soli: Do těsta přidejte špetku soli – zvýrazní chuť čokolády a celkově podtrhne sladkost dezertu.
VIDEO NÁVOD:
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.