Ořechové kaštánky jsou jedním z cukroví, které by nemělo chybět na svátečním stole

Vánoční období je neodmyslitelně spojeno s chutným cukrovím, a ořechové kaštánky jsou jedním z těch, které by neměly chybět na svátečním stole. Tyto malé lahůdky v sobě skrývají bohatou ořechovou chuť a jsou dokonalým spojením křehkého těsta, marmelády a čokoládové polevy.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Zdroj: Katerina Vonsakova

Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty na CUKROVÍ!

Ořechové kaštánky

Co budeme potřebovat:

  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 2 ks žloutků
  • Špetka skořice
  • Citronová kůra

Jak budeme postupovat:

1. Příprava těsta: Ve velké míse smícháme mleté vlašské ořechy, moučkový cukr, hladkou mouku, máslo, žloutky, skořici a nastrouhanou citronovou kůru. Vše důkladně zpracujeme do hladkého těsta.

2. Formování kaštánků: Z těsta vytvoříme dlouhé “hady” a od nich odtrháváme malé kousky, ze kterých uděláme kuličky o velikosti koruny.

3. Pečení: Kuličky pečeme na plechu s pečícím papírem v předehřáté troubě na 160-170 stupňů Celsia, asi 6-8 minut. Vzhledem k tomu, že se těsto trochu splácne, necháváme mezi kaštánky dostatečné rozestupy.

4. Dokončení: Po upečení necháme kaštánky vychladnout. Poté je spojíme vhodnou marmeládou, namočíme v čokoládové polevě a obalíme v mletých oříšcích.

Doporučujeme: 60+ receptů na nejoblíbenější vánoční cukroví: Znáte všechny druhy?

Závěr

Ořechové kaštánky jsou ideálním cukrovím pro milovníky ořechů a přinášejí do vánoční atmosféry nejen vůni a chuť, ale i estetickou krásu. Jsou skvělou volbou pro ty, kteří si chtějí vychutnat klasické chutě ve svátečním období.

Dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.