Prozkoumejte bohatství chutí v naší delikátní krémové česnekové polévce s brambory, podávané v originálním domácím chlebu. Je ideální pro chladné dny, kdy toužíte po něčem, co vás zahřeje a zároveň okouzlí vaše chuťové buňky. Dopřejte si tento kulinářský zážitek, který vás zavede do světa útulných večerů s lákavou a výživnou polévkou.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Krémová česneková polévka s brambory v křupavém domácím chlebu
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 20 g čerstvé droždí
- 350 ml vlažná voda
- 1 lžička cukru
- 600 g mouky (5 hrnků)
- 1 lžička soli
- 1 lžička kmínu
Polévka:
- máslo – na smažení
- 15 stroužků česneku
- 1 litr zeleninový vývar
- 4 brambory
- 200 ml smetana ke šlehání
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Na zdobení a posypání:
- čerstvá petrželka – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy od robotického mixéru dejte rozdrobené čerstvé droždí, přilijte vlažnou vodu a přidejte cukr – promíchejte. Dále přidejte mouku, dochuťte solí a posypte kmínem. Vypracujte těsto a mísu přikryjte fólií – nechte 30 minut kynout na teplém místě, měly by jste získat krásně vykynuté a nadýchané těsto.
2. Polévka: Do hrnce na sporáku s rozehřátým máslem dejte nakrájený česnek, který lehce orestujte na mírném ohni dozlatova a nalijte zeleninový vývar. Promíchejte a vařte na mírném ohni, poté přidejte nakrájené brambory na kousky. Vařte, dokud brambory nezměknou.
3. Vykynuté těsto položte na čistou plochu vysypanou moukou, roztáhnete ho a vytvarujte z něho 2 stejné koule, které přikryjte utěrkou. Nechte kynout na teplém místě cca 20-30 minut (podle potřeby).
4. Po uvaření polévku odstavte ze sporáku a rozmixujte ručním mixérem do jemné konzistence. Poté hrnec znovu postavte na sporák a nalijte smetanu ke šlehání – promíchejte. Dochuťte solí a černým mletým pepřem a nechte ještě trochu povařit.
5. Vykynuté koule těsta položte na plech vyložený pergamenem a pečte v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C horní/dolní ohřev dozlatova a dokřupava.
6. Po uplynutí doby pečení vyndejte plech z trouby, vrchní část chleba odříznete, vydlabejte střed a naplňte polévkou.
7. Na závěr posypte čerstvě nasekanou petrželkou a podávejte ji s láskou, velkou chutí a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!