Domácí pizza líné ženy: Žádné hnětení, těsto stačí nalít, obložit a dát péct

Pro všechny, kteří milují domácí pizzu, ale neradi tráví hodně času přípravou v kuchyni, máme skvělý tip. Tato “líná pizza” je ideální řešení pro rychlý, chutný a minimálně náročný oběd či večeři. Těsto na tuto pizzu není potřeba hníst, stačí ho jednoduše nalít na plech, obložit podle vlastní chuti a za půl hodiny je pizza připravena k servírování.

Zdroj: youtube / Lezzet Tutkunu

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 400 ml bílého jogurtu nebo kefíru
  • 2 vejce
  • 50 ml rostlinného oleje
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 300 g hladké mouky

Na oblohu:

  • 300 g mletého hovězího masa
  • 50 ml rostlinného oleje
  • 1 cibule
  • 2 ČL červené papriky
  • 1 ČL černého mletého pepře
  • 1 ČL máty
  • 1/2 ČL soli
  • Kečup
  • Zelená paprika a kapii
  • 4 rajčata
  • Konzervovaná kukuřice
  • 200 g tvrdého sýra
  • 1 ČL tymiánu

Jak budeme postupovat:

1) Příprava oblohy: Na pánev dáme olej, rozehřejeme a osmahneme mleté maso. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, promícháme. Dále přidáme červenou papriku, pepř, mátu, sůl a vše dobře promícháme.

2) Příprava těsta: Ve větší míse smícháme jogurt nebo kefír, vejce a rostlinný olej. Dobře promícháme metličkou, přidáme prášek do pečiva, mouku a vypracujeme těsto.

3) Sestavení pizzy: Na plech položený pečícím papírem nalijeme těsto. Polijeme kečupem nebo rajčatovou omáčkou a navrstvíme na těsto mleté maso. Můžeme přidat i trochu majonézy pro lepší chuť.

4) Obložení: Pizzu obložíme kukuřicí, nadrobno nakrájenou paprikou, kousky kapie, polovičními kolečky rajčat a zasypeme strouhaným sýrem.

5) Pečení: Pizzu pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 – 35 minut.

Závěr

Tato domácí “líná pizza” je dokonalým příkladem toho, jak může být příprava pizzy rychlá, jednoduchá a přesto nesmírně chutná. Vhodná pro každého, kdo si chce užít kvalitní domácí pizzu bez zbytečného času stráveného v kuchyni. Dobrou chuť!