Přinášíme vám recept na nepečený dort, který se stane hvězdou jakéhokoliv stolu. Díky kombinaci tří druhů krému – vanilkového, čokoládového a nutellového – je tento dort nejen nádherný na pohled, ale i bohatý na chuť. Příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to.
Co budeme potřebovat:
- 1 l mléka + 100 ml k namáčení sušenek
- 2 balíčky vanilkového pudinku
- 2 PL kukuřičného škrobu
- 100 g krystalového cukru
- 2 PL hladké mouky
- 250 g másla
- 10 banánů v čokoládě (cukrovinka)
- 100 g čokolády
- 200 g nutelly nebo jiného čokoládového krému
- 400 g sušenek
- 200 – 250 ml šlehačkové smetany
Jak budeme postupovat:
1) Do hrnce si nalijeme 2/3 mléka a zapneme na střední ohřev. V misce si smícháme vanilkový pudink, škrob, cukr, mouku, promícháme a nalijeme zbylé mléko.
2) Dobře promícháme, aby nevznikly hrudky a poté tuto směs za stálého míchání nalijeme do hrnce s mlékem. Uvaříme hustý krém.
3) Krém necháme vychladnout. Vychladlý krém vyšleháme a poté zašleháme změklé máslo. Jednu třetinu krému si odebereme do samostatné misky. Čokoládu si nastrouháme a přimícháme do tohoto odebraného krému.
4) Do druhé třetiny krému zašleháme nutellu.
5) A do zbylé části krému přimícháme nakrájené banány v čokoládě.
6) Začneme vrstvit dort. Každou sušenku si namočíme do mléka a ukládáme je vedle sebe. Na ně navrstvíme krém s nastrouhanou čokoládou a rovnoměrně rozetřeme.
7) Na krém ukládáme další vrstvu sušenek namočených v mléce. Druhou krémovou vrstvu bude tvořit krém s banány v čokoládě. Opět rovnoměrně rozetřeme a na něj naskládáme další vrstvu sušenek namočených v mléce.
8) Na tyto sušenky navrstvíme krém s nutellou. Uhladíme a v míse si vyšleháme šlehačku. Tou potřeme celý dezert svrchu i po bocích.
9) Posypeme strouhanou čokoládou a necháme v lednici vychladit několik hodin, nejlépe přes noc. Potom stačí už jen nakrájet a můžete podávat.
Závěr
Tento nepečený dort je dokonalým řešením pro každou příležitost, kdy chcete ohromit své hosty neodolatelnou sladkostí. Příprava je snadná a výsledek je prostě úžasný.