Připravte si skořicové šneky z pekáče

Opět je před námi krásný slunečný víkend – bývá to jediná část týdne, kdy se celá rodina sejde doma u jednoho stolu. Užijte si společné chvíle ještě o trochu víc a dopřejte si i něco sladkého. Tento recept na skořicové šneky z pekáče si ihned zamilujete. Jsou křupavý, jemný a neskutečně lahodný. Se šálkem skvělé lahodné kávy si budete připadat jako v sladkém ráji!

Skořicoví nadýchaní šneci z pekáče
Zdroj: Idei de retete

Božský skořicoví nadýchaní šneci

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

Těsto:

  • 250 ml teplé mléko
  • 10 g čerstvé droždí
  • 100 g cukru + cukr – podle potřeby
  • 500 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 80 g másla
  • špetka soli

Ostatní:

  • máslo – na potíraní těsta

Náplň:

  • 100 g hnědý cukr
  • 1 lžička skořice

Poleva:

  • 70 g tvaroh
  • vanilková esence – podle chuti
  • 50 g máslo – pokojová teplota)
  • 100 g moučkový cukr

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Do misky nalijte teplé mléko, přisypte čerstvé droždí a cukr – několikrát promíchejte a nechejte 10 minut kynout, aby se droždí aktivovalo.

Skořicoví nadýchaní šneci z pekáče
Zdroj: Idei de retete

2. Do velké mísy nasypejte mouku, rozklepněte vejce, přisypejte cukr, přidejte máslo (pokojové teploty) a špetkou soli – míchejte, dokud se všechny přísady nespojí.

Skořicoví nadýchaní šneci z pekáče
Zdroj: Idei de retete

3. Následně přilijte mléko, ve kterém bylo aktivováno droždí – ručně dobře promíchejte/hněťte, dokud nevznikne mírně lepivé těsto.

Skořicoví nadýchaní šneci z pekáče
Zdroj: Idei de retete

4. Po několika minutách hnětení těsto vytvarujte do koule a vložte do mísy. V případě potřeby si dlaně potřete trochou oleje a mísu přikryjte fólií – nechejte 2 hodiny kynout.

Skořicoví nadýchaní šneci z pekáče
Zdroj: Idei de retete
Skořicoví nadýchaní šneci z pekáče
Zdroj: Idei de retete

5. Jakmile těsto zdvojnásobí svůj objem, položte ho na pracovní plochu, vyválejte -vytvarujte ho do rovnoměrného obdélníku o tloušťce asi 1 cm a potřete máslem (pokojové teploty).

Skořicoví nadýchaní šneci z pekáče
Zdroj: Idei de retete
Skořicoví nadýchaní šneci z pekáče
Zdroj: Idei de retete

6. Náplň: V míse smíchejte hnědý cukr se skořicí a rozetřete po celém povrchu těsta – srolujte opatrně do rolády.

Skořicoví nadýchaní šneci z pekáče
Zdroj: Idei de retete
Skořicoví nadýchaní šneci z pekáče
Zdroj: Idei de retete
Skořicoví nadýchaní šneci z pekáče
Zdroj: Idei de retete

7. Následně pomocí zubní nitě vykrajujte řezy ve tvaru šneku silné asi 2 cm.

Skořicoví nadýchaní šneci z pekáče
Zdroj: Idei de retete

8. Šneky položte na plech vyložený pergamenem a plech přikryjte fólií – nechejte je 30 minut kynout.

Skořicoví nadýchaní šneci z pekáče
Zdroj: Idei de retete
Skořicoví nadýchaní šneci z pekáče
Zdroj: Idei de retete

9. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při teplotě 180 °C.

Skořicoví nadýchaní šneci z pekáče
Zdroj: Idei de retete

10. Poleva: Na polevu smíchejte v míse tvaroh s vanilkovou esenci, máslem (pokojové teploty) a moučkovým cukrem – dobře promíchejte.

Skořicoví nadýchaní šneci z pekáče
Zdroj: Idei de retete

11. Po upečení vyjměte plech se šneky z trouby a potřete je připravenou polevou.

Skořicoví nadýchaní šneci z pekáče
Zdroj: Idei de retete
Skořicoví nadýchaní šneci z pekáče
Zdroj: Idei de retete

12. Po upečení je podávejte s láskou, velkou chutí a úsměvem.

Jezte s mírou a dobrou chuť přátelé!

Skořicoví nadýchaní šneci z pekáče
Zdroj: Idei de retete