Když se vrátíte večer domů, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na rychlé těstoviny s hovězím masem v rajčatové omáčce. Jejich příprava je velice snadná a zvládne ji úplně každý, i začátečník v kuchyni! Takže už neváhejte ani jednu minutu a pusťte se do jejich přípravy!
Rychlé těstoviny s hovězím masem v rajčatové omáčce
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 500 g hovězí maso
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce olivový olej
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- směs koření – podle chuti
- tymián – podle chuti
Omáčka:
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 200 ml vody + 200 m vody
- 100 ml rajčatový protlak
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1 balení těstoviny
- sýr parmazán – podle chuti
- hrst čerstvá petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy jsi dejte nakrájené hovězího maso na proužky a dochuťte: Olejem, olivovým olejem, solí, černým mletým pepřem, suchou směsí koření a tymiánem – vše smíchejte dohromady a uložte do lednice.
2. Nastrouhejte cibuli a mrkev – smažte v pánvi společně 5 minut na mírném ohni.
3. Následně k nim přidejte maso – promíchejte, dále přimíchejte trochu rajčatový protlak – společně pod pokličkou vařte 15 minut a podlijte vodou.
4. Potom přilijte ještě 200 ml vody – vařte dalších 15 minut a přidejte zbylý rajčatový protlak – dobře promíchejte. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a přisypejte čerstvě nasekanou petrželku – vařte 20 minut na mírném ohni.
5. Na závěr vmíchejte uvařené těstoviny al dente a posypejte strouhaným sýrem parmazán.
6. Podávejte je s láskou, velkou chutí a dobrým pocitem, jak se Vám to skvěle povedlo.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!