V tomto článku vám přinášíme rychlý a jednoduchý recept na lahodnou domácí čokoládovou zmrzlinu. S touto recepturou budete mít svěží a chutný dezert připravený během pouhých 10 minut. Bez nutnosti použití speciálních přístrojů si můžete vychutnat bohatou čokoládovou chuť zmrzliny ve svém vlastním domově.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí čokoládová zmrzlina
Co budeme potřebovat:
Čokoládový krém:
- 350 ml studené smetany ke šlehání
- 150 ml kondenzovaného mléka
- 45 g kakaového prášku
- 100 g mléčné čokolády
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy nalijte studenou smetanu ke šlehání – vyšlehejte do hladké konzistence, přilijte kondenzované mléko – vyšlehejte, přisypejte kakaový prášek – dále šlehejte. Pokud přidáte kakaový prášek, krém ztuhne.
2. Následně přidejte nasekanou mléčnou čokoládu – promíchejte.
3. Připravte si formu o rozměrech 240 x 25 x 60 mm a naneste do ní čokoládový krém.
4. Přikryjte ji potravinovou fólií a uložte na 5 hodin do mrazáku. Pokud je zmrazená příliš tvrdě, nechte ji 5-10 minut při pokojové teplotě a pomocí naběračky na zmrzlinu nabírejte.
5. Podávejte ji v zdobicích skleničkách a hlavně s láskou a radostí.
Přátelé přejeme dobrou chuť!