Kdo by si pomyslel, že spojení máku, jablek, smetany a rozpuštěné čokolády, může chutnat tak skvěle. Nicméně tento recept dokazuje, že je tomu opravdu tak. Dnes to konkrétně bude fantastická makovo-smetanová buchta s jablky a čokoládovou polevou!
Makové moučníky jsou známé především v Evropě, řada cizinců se s nimi jinde nesetkala a ani netuší, že se tato skvělá surovina může využívat během pečení. A přitom jde o takovou lahůdku. Recept je trošku náročnější na přípravu, o to víc si jej pak ale vychutnáte. Buchta je také skvělým tipem na víkendovou snídani do postele, kterou zajisté uděláte radost celé vaší rodině. Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tuto výbornou smetanovo-makovou buchtu s jablky!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto skvělé houstičky!
Výborný recept na jablečno-makovou buchtu:
Co budeme potřebovat:
- 200 g hladké mouky
- 200 g cukru krystal
- 3 ks jablek
- 4 ks vajec
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetku soli
- 200 g mletého máku
- 500 ml zakysané smetany
- 3 lžíce oleje
- 1 pytlík vanilkového cukru
- lžičku mleté skoříce
- 200 g čokolády
- 2 lžíce oleje (na polevu)
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si oloupeme a nakrájíme jablko na drobné kousky a zasypeme skořicí. V míse si vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme olej, zakysanou smetanu. Nakonec přidáme mouku, prášek do pečiva, sůl a mák. Na úplný konec přidáme i nakrájená jablka se skořicí. Důkladně promícháme až do podoby hladkého těsta.
2) Připravíme si plech, který si vyložíme pečícím papírem. Těsto na plech rovnoměrně navrstvíme. Pečeme při 170 stupních zhruba 25-30 minut.
3) Nakonec poleva. Rozpustíme si čokoládu ve vodní lázni. Po dopečení a vychladnutí jednoduše naší jablečnou buchtu zalijeme touto čokoládou.