Zažehlovací korálky jako skvělý dárek pro vaše ratolesti, ale i vzpomínka na vaše dětství

Pamatujete si ještě na doby, kdy jste chodili do mateřské školy či na nižší stupeň základní školy a vaší oblíbenou hračkou byly zažehlovací korálky? Jak se ukazuje, nikdy tak zcela nevyšly z módy a můžete si s nimi zkrátit dlouhou chvíli i dnes. Zažehlovací korálky jsou zkrátka trendy a baví děti i dospělé. Užijte si s nimi spoustu zábavy a sestavte si obraz na míru. Je to snadné, kreativní, hravé a vhodné pro každého.

Co jsou to zažehlovací korálky?

Abychom vám pomohli osvěžit paměť, přinášíme vám informace o tom, co to ty zažehlovací korálky vlastně jsou. Jedná se o barevné plastové korálky, které skládáte na příslušnou podložku. Korálky mají podobu malých trubiček a na plastové podložce se nacházejí malé bodlinky, na které se jednotlivé korálky jednoduše navlékají s pomocí speciální pinzety.

zažehlovací korálky jako skvělý dárek pro vaše ratolesti, ale i vzpomínka na vaše dětství
Zdroj: Vymalujsisam.cz

Jak se zažehlovacími korálky správně pracovat? Pořiďte si základní výbavu

Jakmile si pořídíte základní sadu, která se skládá z:

  • plastové podložky s bodlinkami,
  • zažehlovacích korálků,
  • pinzety k navlékání korálků na bodlinky,
  • grafické předlohy,
  • grafických motivů.

A můžete se pustit do tvoření. Motivy si můžete vytvářet podle vlastní fantazie nebo se řídit již vymyšlenými předlohami. Jakmile budete se svoji prací spokojení, stačí na korálky položit pečicí papír a přejet nahřátou žehličkou. Ve chvíli, kde se jednotlivé korálky spojí k sobě a vytvoří obrazec, máte hotovo.

zažehlovací korálky jako skvělý dárek pro vaše ratolesti, ale i vzpomínka na vaše dětství
Zdroj: Vymalujsisam.cz

Tvorba podle vlastní fantazie i podle jasně dané předlohy

Jak jsme již zmínili, zažehlovací korálky můžete skládat podle vlastní fantazie a vytvářet si tak vlastní abstraktní i konkrétní obrazce nebo se řídit grafickými motivy. Ty bývají součástí balení a podle jasně daného a názorného návodu jednotlivé obrazce snadno sestrojíte.

Potrénujte svou trpělivost i zručnost

Ve společnosti zažehlovacích korálků vám nejenom uteče rychle čas, ale zapracujete také na své trpělivosti a zručnosti. Bez nadsázky se dá říci, že skládání zažehlovacích korálků na podložku má terapeutické a zklidňující účinky, a to jak pro vás, tak i pro vaše ratolesti. Jsou vaše děti divoké a temperamentní? Posaďte se s nimi ke stolu a sestavte společně nějaký barevný obrazec z korálků, který následně zažehlíte a pověsíte třeba na stěnu v dětském pokoji. Uvidíte, že proces tvorby z nažehlovacích korálků vás i děti úplně pohltí.

Zvířata, předměty, budovy i skutečné fotografie

Nemáte chuť pouštět se do skládání abstraktních obrazců? Sestavte si zvíře, libovolný předmět, budovu, přírodní scenérii nebo svou oblíbenou fotografii. Možné je totiž opravdu vše z toho. Pokud toužíte po vlastním a originálním uměleckém díle, které si sami sestrojíte z barevných plastových válečků podle své oblíbené fotky, postup je snadný.

Vyplníte objednávku u společnosti, která se tvorbě a prodeji zažehlovacích korálků a motivů věnuje a do přílohy přidáte vámi vybranou fotografii. Po přijetí, zpracování a odeslání objednávky vám domů přijde sada korálků s veškerým příslušenstvím a podle návodu a s pomocí předlohy se pustíte do skládání.

Velikost a náročnost motivu volte podle věku

Se zažehlovacími korálky si užije zábavu celá rodina. Jedná se totiž o výborné hobby pro děti i dospělé. Motivy a jejich velikost volte podle toho, kdo se bude skládání věnovat. K dispozici jsou obrazce od velikosti 30 × 30 cm až po obrovské obrazy o rozměrech 60 × 60 cm.

Zavzpomínejte na svá dětská léta a nechte se vtáhnout kouzlem zažehlovacích korálků. Uvidíte, že si s nimi užije spoustu zábavy celá rodina. Děti potrénují svou zručnost a vy si u jejich skládání nádherně odpočinete a zapomenete na každodenní starosti.