V dnešním článku si ukážeme jednoduchý a chutný dezert. Příprava nezabere mnoho času a stane se u Vás doma hitem! Připravte si tento nepečený dezert se salkem, který si každý zamiluje. Pojďme se společně podívat, co všechno budeme potřebovat a jak postupovat. Napište nám do komentářů pod článek, jestli jste už tento fantastický recept vyzkoušeli, nebo jestli se ho teprve chystáte vyzkoušet.
Co budeme potřebovat:
- 500 g mascarpone
- 400 ml smetany
- 160 g tradičního salka
- 160 g karamelového salka
- 360 g máslových sušenek
- čokoládová posypka
Jak budeme postupovat:
1) Smetanu si vyšleháme na šlehačku a přidáme mascarpone. Vyšlehejte spolu.
2) Polovinu odebereme do samostatné misky, přidáme klasické salko a do druhé poloviny přidáme karamelové. Formu si vysteleme pečícím papírem.
3) Sušenky namáčíme do vody a ukládáme vedle sebe na dno formy. Naneseme polovinu bledého krému a rovnoměrně rozetřeme. Napěchujeme další vrstvu sušenek a naneseme karamelový krém.
4) Také pečlivě rozetřeme. Proces opakujeme. Povrch posypeme čokoládovou drobenkou nebo nastrouhanou čokoládou a dáme vychladit na noc. Druhý den nakrájejte a podávejte.
Přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
Sdílejte tenhle fantastický recept i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na sušenkový dort.
Zdroj receptu: Recepti Brigita Husic