Nepečený dezert se salkem – úžasná chuť a jednoduchá příprava

V dnešním článku si ukážeme jednoduchý a chutný dezert. Příprava nezabere mnoho času a stane se u Vás doma hitem! Připravte si tento nepečený dezert se salkem, který si každý zamiluje. Pojďme se společně podívat, co všechno budeme potřebovat a jak postupovat. Napište nám do komentářů pod článek, jestli jste už tento fantastický recept vyzkoušeli, nebo jestli se ho teprve chystáte vyzkoušet.

nepeceny
Zdroj: Recepti Brigita Husic

Co budeme potřebovat:

  • 500 g mascarpone
  • 400 ml smetany
  • 160 g tradičního salka
  • 160 g karamelového salka
  • 360 g máslových sušenek
  • čokoládová posypka

Jak budeme postupovat:

1) Smetanu si vyšleháme na šlehačku a přidáme mascarpone. Vyšlehejte spolu.

2) Polovinu odebereme do samostatné misky, přidáme klasické salko a do druhé poloviny přidáme karamelové. Formu si vysteleme pečícím papírem.

3) Sušenky namáčíme do vody a ukládáme vedle sebe na dno formy. Naneseme polovinu bledého krému a rovnoměrně rozetřeme. Napěchujeme další vrstvu sušenek a naneseme karamelový krém.

4) Také pečlivě rozetřeme. Proces opakujeme. Povrch posypeme čokoládovou drobenkou nebo nastrouhanou čokoládou a dáme vychladit na noc. Druhý den nakrájejte a podávejte.

Přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD:

Sdílejte tenhle fantastický recept i s Vašimi přáteli! Určitě si  také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na sušenkový dort.

Zdroj receptu: Recepti Brigita Husic